Minderen met vlees is een prachtig streven, en kan nog hartstikke lekker zijn ook. Met deze drie boeken kom je deze vleesvrije week (en de andere 51 weken van het jaar) makkelijk door.

Smakelijk koken zonder vlees, het kan mákkelijk. Bewijzen ook Jamie Oliver, Neerlands eigen Janneke Vreugdenhil en natuurlijk Yotam Ottolenghi die al jaren grotendeels vegetarische recepten maakt.

Met deze drie boeken verandert zelfs de grootste carnivoor in een parttime planteneter. Goed voor het milieu, goed voor de dieren, goed voor de gezondheid en oh, zo lekker.

Tip #1: Veg van Jamie Oliver

Article continues after the ad

Stroganoff met paddenstoelen, courgettescones, pita met falafel, burgers, mac 'n cheese, Thaise bouillon, auberginelasagne... kom maar op.

Tip #2: We love groente van Janneke Vreugdenhil

Het vervolg op I love groente (2014) van één van onze favoriete Nederlandse kookboekenschrijvers. Venkel-courgettesoep met yoghurt, dille en pijnpoompitten, bloemkoolpizza, geroosterde bospeen met tahin-misodressing. Wij zijn eeuwig fan.

Tip #3: Simpel van Yotam Ottolenghi

De koning van het vegetarisch koken is in de norm van de vele ingrediënten en projectrecepten die je makkelijk een paar uur kosten, maar in zijn boek Simpel gaat hij terug naar de basis: goed en lekker vegetarisch eten zonder ellenlange boodschappenlijst en urenlange voorbereiding. Zoals gesmoorde prei met eieren en za'atar.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in