Whiskey Sour on the rocks
Whiskey Sour on the rocks

Het is altijd wel ergens ter wereld happy hour, toch?

Het was het favoriete drankje van Amy Winehouse toen ze nog de sterren van de hemel zong en van Adèle voor ze gezond ging doen: de whiskey sour, een bizarre mix van bourbon, suiker, citroensap en vaak wat eiwit. Variatie op dit thema is de New York Sour, met een beetje volle rode wijn als finishing touch #BigNightIn

Article continues after the ad

Het is een van de oudste oorspronkelijke cocktails: hij werd al in 1862 genoemd in het iconische 'drinks book' van Jerry Thomas. De cocktail wordt meestal gedronken als aperitief (al ging er bij de eerder genoemde dames ook op het podium wel eens een glaasje in). Aangezien het vandaag Whiskey Sour Day in Cocktailland is, proosten we hierbij op jou met een quote van Mark Twain: 'Too much of anything is bad, but too much good whiskey is barely enough.'

Schud 3 delen bourbon met 2 delen vers citroensap en 1 deel suikersiroop, zeef in een glas en serveer. Voor een zachte afdronk voeg je voor het shaken het eiwit van 1 ei toe, dat zal bovenop gaan drijven en de cocktail iets troebel maken. Cheers! 

Foto's (c) iStock, Gall & Gall 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in