Voorbeeld van Recentered Stage
Voorbeeld van Recentered Stage

Zó vertaal je de tijdgeest in stijl voor je huis en tuin.

Voor grote trends doorbreken, hangen ze al een tijdje in de lucht. Momenteel zijn menselijkheid en respect voor de natuur steeds belangrijker voor veel mensen. Daar staat tegenover dat ook individualiteit hot is.

Article continues after the ad

Voorbeeld van Human Touch

Dat wil zeggen dat de consument zichzelf beschouwt als het middelpunt en heeft behoefte aan hyperpersoonlijke merken, liefst met een goed verhaal op het gebied van duurzaamheid.

Voorbeeld van Human Touch

Een derde factor die invloed heeft op de stijltrends van 2021 is dat er door corona een digitale versnelling is ontstaan, met meer focus op ons huis en directe omgeving. Dit kun je verwachten, volgend jaar:

Human Touch

De voortschrijdende technologie en de klimaatproblematiek maakt veel mensen angstig...

...en zorgt voor groeiende behoefte aan vriendelijkheid, vertrouwen en herkenbaarheid.

Voor binnen Warme kleuren, ronde, imperfecte en organische vormen en zachte texturen...

...zorgen voor een huiselijk gevoel. Verwacht opvallende boeketten waarin snijbloemen worden gecombineerd met gedroogde exemplaren.

Ook bladplanten zoals de bladbegonia, Ficus en Fittonia spelen een rol in de boeketten. Deze hebben een organische vorm en bestaan uit roze-, oranje- en bruintinten. Ook floating bouquets van orchideeën, Anthurium en pampasgras in één kleurfamilie spelen een hoofdrol in deze trend.

En buiten? In de tuin en op het terras komen de warme kleuren terug in rijk bloeiende planten met grillige vormen. Tuinplanten hebben veel rood, bruin en roze in het blad, met Helleborus, Japanse esdoorn en Celosia als mooie voorbeelden. Denk ook aan zachte vormen voor de rest van de buitenruimte, zoals glooiende borders en geplooide heggen die de tuin omarmen. We zeggen de donkergrijze loungeset vaarwel en verwelkomen tuinmeubilair met afgeronde vormen in aardetinten.

Balanced Biotope

We willen een steentje bijdragen aan een betere wereld: hoe vinden we een nieuw evenwicht?

De natuur laat zich niet langer negeren, groen telt mee en duurzaam is hip.

Voor binnen: De emancipatie van groen vertaalt zich in duurzame innovaties, biobased materialen en het hergebruik van spullen.

Organische vormen...

... maar ook stoere industriële producten zien we terug in deze veelomvattende stijltrend.

Ze worden gecombineerd met een uiteenlopend kleurenpalet, van naturelle tinten tot grijs, geelgroen, blauw en terracotta. Kom maar op met die plantenwand, die binnentuin en dat bloeiende kleed!

En buiten? Biodiversiteit is het toverwoord in deze trend. Dat zien we terug in de natuurlijke, bijna verwilderde tuin. Planten en grassen zijn gegroepeerd, borders hebben een grillige vorm.

Met het kleurenpalet in het achterhoofd kun je denken aan bijpassende planten zoals Agapanthus, Forsythia en mossen. Belangrijk is vooral dat flora en fauna elkaar onderling versterken. Verder vinden we in de Balanced Biotope-buitenruimte milieuvriendelijke, verweerde, stoere materialen die tegen een stootje kunnen. De constructie van outdoor meubilair of plantenbakken mag zichtbaar zijn, net als in de natuur.

Recentered Stage

In een snel veranderende wereld willen we gehoord en gezien worden. Er is een behoefte aan kleur bekennen, uitdragen waar we voor staan.

Voor binnen: Bogen, trappen, geometrische vormen: alsof iemand met een blokkendoos aan de slag is gegaan.

Binnen Recentered Stage draait alles om de speelse maar krachtige vormgeving van producten, die de stevige houding van de bewoner symboliseert. 

De kleuren zijn verre van bescheiden: zachte pasteltinten maar ook pittige kleuren als geel, terra, blauw en paars. Voor bloemen geldt dat de vaas de vorm van een boeket lijkt te bepalen. Zo ontstaan verrassend nieuwe vormen. Planten hebben binnen deze trend vaak speelse bladtekeningen vol kleurcontrast. 

En buiten? Colourblocking, geometrische vormen en duidelijke lijnen: ook buiten zie je de Recentered Stage trend niet snel over het hoofd.

Voeg er hoogteverschillen aan toe en de tuin transformeert in een spannend geheel, waar steeds van een nieuw gezichtspunt te genieten valt. Monochrome kleurvlakken creëer je door gele tulpen, blauw druifje en roze dahlia’s te planten.

Die vlakken passen mooi bij modulair tuinmeubilair, waarbij weer het ‘blokkendooseffect’ opvalt. Ook geometrisch gevormde bakken, potten en scheidingswanden zijn beeldbepalend.

Crazy Illusions

Plezier, vrijheid en ruimte, dat zijn de kernwaarden van de ‘Crazy Illusions’ stijltrend.

Wanneer traditie plaats maakt voor nieuwe technologische mogelijkheden zoals de multi-layered society, geeft dit een nieuwe kijk op de realiteit.

Voor binnen: In het interieur vertaalt de trend zich naar bonte kleuren en metallics, van mint tot marineblauw maar ook knalgroen. Cirkels en bogen zijn terugkerende items, net als objecten met een knipoog. Figuratieve gezichten geven producten een vervreemdend effect.

Door de speelsheid en de combinatie van extremen ontstaat al snel een extravagant en feestelijk beeld. Geverfde bloemen worden gecombineerd met gekleurd pampasgras, kunstbloemen, verse en gedroogde flora. Planten zoals sierananas en Bromelia geven het geheel een tropisch tintje. Kortom: alles mag supercreatief en extreem anders dan we gewend zijn. Het verschil tussen goede en slechte smaak lijkt niet meer te bestaan

En buiten? Ook in de Crazy Illusions-buitenruimte waan je je Alice in Wonderland. Opvallende planten met dito bloeivormen vormen samen met gekleurd pampasgras een sprookjesachtige setting.

Tuinmeubels staan op zichzelf, er is geen sprake van bij elkaar passende elementen. Tuinen en terrassen geven door dit gebrek aan regels een extra ongedwongen gevoel, nog verder versterkt door strepen, spiegeleffecten en speelse dessins. Alsof je door een kleurrijke fantasie wandelt.

Met dank aan Bloemenbureau Holland. Kijk voor meer inspiratie op Mooi wat bloemen doen en Mooi wat planten doen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in