Een contract bij een groot modellenbureau in New York is in de pocket!

Een stralende lach, een prachtige blik en een mooie kop met grijze haren: Petra van Bremen (58) is een mooie verschijning. Logisch dat ze furore maakt als model én zojuist een contract ondertekend heeft bij IconicFocus Models in New York. 

En dat is niet zomaar een modellenbureau, ook onder anderen Jerry Hall en onze Frederique van der Wal zijn hierbij aangesloten. Petra van Bremen is er trots op een Best-Ager model te zijn en daarmee hét bewijs dat schoonheid niet leeftijdsgebonden is. 

Carrièreswitch
Petra had voorheen een succesvolle loopbaan in Human Resources, maar verhuisde voor haar grote liefde naar Duitsland. Met dank aan deze man maakte ze op haar 48e deze carrièreswitch. Hij vond haar een prachtige oudere vrouw en stelde daarom voor om haar modellencarrière weer nieuw leven in te blazen. In eerste instantie wuift ze dit weg, maar uiteindelijk durft ze toch weer de stap te wagen.

In lingerie
Per toeval, tijdens een wandeling, ontdekt Petra dat haar vroegere modellenbureau een filiaal in Hamburg heeft. Ze schrijft zich weer in en heeft al snel een klus te pakken. Haar eerste opdracht? Een lingerie-shoot voor een bekende Duitse catalogus. Inmiddels is ze alweer tien jaar aan de slag als model en zijn we tientallen reclamecampagnes, mode- en catalogusfoto’s verder.

Geen houdbaarheidsdatum
Met deze carrièrestap wil Petra andere vrouwen motiveren ook in de tweede levenshelft dromen te vervolgen. Zij wil voor vrouwen een rolmodel zijn en ze inspireren. Vrouwen hebben geen houdbaarheidsdatum, alleen omdat ze de vijftig zijn gepasseerd. "Als je een droom hebt, probeer deze waar te maken. Accepteer je leeftijd en denk: 'Ik ben vijftig, so what!', zo vertelde ze onlangs in Koffietijd.

 

 

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.