Duizenden vrouwen in Nederland verven hun lokken. Omdat ze een andere kleur mooier vinden of om hun grijze haren te verdoezelen. Het verven van je haar schijnt zelfs verslavend te zijn.

Ja, je leest het goed: verslavend. Geen wonder, want volgens een studie van de Nottingham Trent University voelen vrouwen zich over het algemeen zelfverzekerder en aantrekkelijker na het verven van hun lokken.

Gebed zonder end
Maar grijs haar 'wegwerken' lijkt soms wel een fulltime baan... Zodra je de uitgroei hebt bijgewerkt, zijn de eerste grijze puntjes alweer zichtbaar.

We maken allemaal dezelfde fout
Waar de één haar grijze haartint omarmt, probeert de ander het ouderdomsproces nog te verhullen. Maar volgens een haarkleur-expert maken velen dezelfde fout.

Oorspronkelijke kleur
“Veel mensen verven hun haar in de oorspronkelijke kleur – de tint die ze hadden voordat ze grijs werden. Dat doen ze zonder zich te realiseren dat hun hele basiskleur compleet is veranderd.”

Lees ook: Ontdek hét haargeheim van Amsterdam

Huid & haar
“Als je haar grijs wordt, verandert je gelaatskleur ook. Wanneer je het pigment in je haren verliest, heeft dat ook impact op het pigment in je huid”, aldus de deskundige. “Dus het is goed mogelijk dat de haarkleur die je voorheen had en die je toen prima stond, niet meer de beste kleur voor je is.”

Valt toch weer mee
De ideale kleur zal trouwens niet ver van de oorspronkelijke kleur af liggen. Toch kun je het beste naar een kleurenspecialist gaan bij de kapper om samen een goede kleur te bepalen. Ook als je zelf je haar verft. Laat je een keer adviseren bij de kapper, dan kun je dat advies vervolgens thuis toepassen.

Mathilda, in de video hieronder, worstelt met de vraag: haar grijs laten of toch verven?

Bron: Libelle.nl
 

Het is echt weer voor dikke truien. En daar zouden we zeker naar uitkijken als we er niet zo statisch van werden. De oplossing hiervoor schuilt in een klein hoekje...

De statische elektriciteit in een trui wordt veroorzaakt door de koude en droge lucht. Met als gevolg dat je telkens een klein schokje krijgt als je iets aanraakt. Dat voorkom je door de volgende 'te makkelijk voor woorden' truc. Verstop ergens in de trui een veiligheidsspeld. Die ontlaadt de statische trui. Probleem opgelost.

Ivana Trump is misschien wel het meest bekende voorbeeld van een bekende vrouw die de achternaam van haar ex-man hield na de scheiding. Zelfs hertrouwen weerhield haar niet van het dragen van de naam Trump. Maar zij is zéker niet de enige...

Demi Moore

Demi Moore werd geboren als Demi Guynes. Ze trouwde in 1980 met muzikant Freddy Moore. Het huwelijk werd in 1985 ontbonden, maar Demi draagt de naam nog steeds ondanks verbintenissen met Bruce Willis (hier op de foto) en Ashton Kutcher.

Tina Turner

Muziekduo Ike en Tina Turner was een enorm succes in de jaren '60 en '70. Het stel trouwde in 1962. Helaas had Ike nogal losse handjes waardoor het huwelijk uiteindelijk strandde in 1978.

Anna Mae Bullock hield haar inmiddels enorm bekende naam: Tina Turner. (en vinden jullie trouwens ook niet dat Michelle Obama ontzettend veel op haar lijkt?!)

Raquel Welch

Jo Raquel Tejada scheidde in 1964 al van haar man James Welch. 

Kimora Lee Simmons

Een iets recenter voorbeeld: Kimora Pirkins was van 1998 tot 2009 getrouwd met Hip Hop-grootheid Russell Simmons. Ze hertrouwde in 2013, maar draagt de naam Simmons nog met overtuiging.

 

Een bericht gedeeld door The Blast (@blast) op

Bianca Jagger

Tijdens de hoogtijdagen van The Rolling Stones trouwt leadzanger Mick met Bianca Pérez-Mora Macias. Het huwelijk houdt stand van '71 tot '79. Ze zal daar later over zeggen: "Mijn huwelijk strandde al op mijn trouwdag." Dat was natuurlijk een sneer naar het notoire vreemdgaan van haar echtgenoot.

Dit weerhield haar er echter niet van om de naam Jagger te blijven gebruiken als haar achternaam.

 

Een bericht gedeeld door Patchwork (@patchwork_it) op

Yolanda Hadid

De Nederlandse Yolanda van den Herik ziet in Papendrecht het levenslicht. Nadat ze als model de wereld bereist, strijkt ze neer met manlief Mohamed Hadid in LA. Het huwelijk houdt helaas geen stand. Ze trouwt opnieuw in 2011. Nu met David Foster.

Na hun scheiding in 2016 neemt zij de achternaam van haar eerste ex-man opnieuw aan. Wellicht ingegeven door haar inmiddels bekende dochters Bella en Gigi Hadid?

Susan Sarandon

Susan Abigail Tomalin is van 1967 tot 1979 getrouwd met Chris Sarandon. Inmiddels zou je qua bekendheid bijna zeggen dat hij blij mag zijn dat ze zijn naam nog gebruikt.

Ivana Trump

Donald Trump is van 1977 tot 1992 getrouwd met Ivana Marie Zelníčková. Ze draagt de naam Ivana Trump als über-socialité met verve, ondanks dat ze in de tussentijd nog twee keer is getrouwd.