Duizenden vrouwen in Nederland verven hun lokken. Omdat ze een andere kleur mooier vinden of om hun grijze haren te verdoezelen. Het verven van je haar schijnt zelfs verslavend te zijn.

Ja, je leest het goed: verslavend. Geen wonder, want volgens een studie van de Nottingham Trent University voelen vrouwen zich over het algemeen zelfverzekerder en aantrekkelijker na het verven van hun lokken.

Gebed zonder end
Maar grijs haar 'wegwerken' lijkt soms wel een fulltime baan... Zodra je de uitgroei hebt bijgewerkt, zijn de eerste grijze puntjes alweer zichtbaar.

We maken allemaal dezelfde fout
Waar de één haar grijze haartint omarmt, probeert de ander het ouderdomsproces nog te verhullen. Maar volgens een haarkleur-expert maken velen dezelfde fout.

Oorspronkelijke kleur
“Veel mensen verven hun haar in de oorspronkelijke kleur – de tint die ze hadden voordat ze grijs werden. Dat doen ze zonder zich te realiseren dat hun hele basiskleur compleet is veranderd.”

Lees ook: Ontdek hét haargeheim van Amsterdam

Huid & haar
“Als je haar grijs wordt, verandert je gelaatskleur ook. Wanneer je het pigment in je haren verliest, heeft dat ook impact op het pigment in je huid”, aldus de deskundige. “Dus het is goed mogelijk dat de haarkleur die je voorheen had en die je toen prima stond, niet meer de beste kleur voor je is.”

Valt toch weer mee
De ideale kleur zal trouwens niet ver van de oorspronkelijke kleur af liggen. Toch kun je het beste naar een kleurenspecialist gaan bij de kapper om samen een goede kleur te bepalen. Ook als je zelf je haar verft. Laat je een keer adviseren bij de kapper, dan kun je dat advies vervolgens thuis toepassen.

Mathilda, in de video hieronder, worstelt met de vraag: haar grijs laten of toch verven?

Bron: Libelle.nl
 

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in! 

Actrice Tippe Hedren (88) kroop weer in een rol voor de mysterieuze Gucci-commercial.

Ooit, voor ze beroemd werd als actrice in Hitchcocks The Birds en Marnie, was ze al model. Het was Gucci’s Alessandro Michele die haar nu castte als waarzegster in z'n sieraden- en horlogecommercial. Een rol die ze met verve speelt.

Family affair

Hedren is de moeder van actrice Melanie Griffith en oma van Dakota Johnson (dochter van Melanie en Don Johnson en inmiddels beroemd vanwege Fifty shades of Grey…). Dakota was eerder ook al eens model voor Gucci, in de campagne voor de geur Bloom. Tippi Hedren is trouwens niet de eerste iconische actrice die door Gucci wordt gecast. Vorig jaar nog schitterde Vanessa Redgrave (toen 79) in de Cruise campagne.