Huh, IRA-terreur in het zuiden van Nederland?

Eind jaren 80 wordt het zuiden van Nederland opgeschrikt door een reeks dodelijke IRA-aanslagen. Een speciaal team van rechercheurs opent de internationale jacht op een onzichtbare terreurcel, die een aanslag van ongekende omvang in Nederland heeft gepland.

Tijdens de jacht op de IRA-strijders ontstaan vermoedens van tegenwerking van hogerhand, juist wanneer er een vernietigende aanslag dreigt. Teamhoofd Jeanine Maes (Hadewych Minis) opent de jacht op de meedogenloze Fiona Hughes (Aoibhínn McGinnity), het enige vrouwelijk lid van de IRA-cel.

Article continues after the ad

Hadewych Minis speelt de hoofdrol in de nieuwe dramaserie The Spectacular, van de makers van Van God los en Riphagen. De spannende conspiracy thriller, met een internationale cast, is geïnspireerd op een waargebeurd, niet eerder verteld, verhaal.

Producent Pieter Kuijpers (Pupkin): 'Decennia na deze vergismoorden is dit verhaal helaas nog steeds actueel. Niet alleen nu de Ierse kwestie door de Brexit weer op scherp is komen te staan, maar ook omdat polarisering en radicalisering het dagelijkse nieuws beheersen.'

The Spectacular is nu online te zien op NPO Plus en vanaf zondag 2 januari wekelijks bij de VPRO op NPO 3 (21.15 uur).

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in