De nieuwste productie heet The Blend.

Voor wie snakt naar weer eens een beetje cultuur: Scapino Ballet Rotterdam presenteert  morgen (donderdag 24 september 2020) in de Van Nelle Fabriek The Blend, de eerste productie van het gezelschap in het coronatijdperk. Omdat alle acht avonden zijn uitverkocht is The Blend op 30 september ook via een livestream te zien.

Article continues after the ad

Uitgangspunt: smaken verschillen en dat geldt zeker voor The Blend. In de Van Nelle Fabriek, waar ooit exotische koffiesoorten werden gemengd tot een nieuwe smaak, mixt een groep jonge choreografen en muzikanten in The Blend verschillende stijlen dans en muziek door elkaar.

De jonge Nederlandse danser en choreograaf Justin de Jager is een pionier in de breakdancediscipline ‘Threading’, een oneindige opvolging van bewegingen waarin dansers als één lichaam in elkaar verstrengeld zijn. Justin won vorig jaar de publieksprijs van het Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) en haalde de halve finale van Hollands Got Talent.

De Spaanse topdanseres en choreografe Alba Castillo zorgt voor pure danspoëzie met een vleugje magie. In de oude fabriekshal bloeit zo een droomwereld op waarin fantasie en realiteit door elkaar lopen.

Artiest, muzikant, rapper en performer DOX (Unorthadox) laat muzikanten en dansers elkaar uitdagen mee te gaan in verrassende improvisaties. Met zijn liefde voor ontregelen en het doorbreken van bestaande codes weet Dox een nieuwe dynamiek tussen dans en muziek te creëren