'Orchestrale arrangementen, dit gaat spectaculair worden.'

Haagse muziekfenomenen DI-RECT (je kent ze van de hit Soldier On) en Residentie Orkest Den Haag geven zaterdag 1 mei een livestream concert vanuit het AFAS Circustheater Scheveningen.

Een woordvoerder van DI-RECT zegt: “Spelen met een groot orkest is een droom die uitkomt. Dit stond al lange tijd op onze bucketlist en in het Residentie Orkest hebben we een partij gevonden met wie we deze droom kunnen verwezenlijken.

Article continues after the ad

Voor de arrangementen slaan we opnieuw de handen ineen met arrangeur Tom Trapp, met wie we in het verleden al eerder toffe dingen hebben gemaakt. Dit gaat heel spectaculair worden.”

Hierbij alvast een voorproefje. Sven Arne Tepl, directeur van het Residentie Orkest: “Al lang leefde van beide kanten de grote wens om als Haagse iconen samen muziek te maken. Dat dit juist in een zo uitdagend jaar gaat gebeuren is echt gaaf. Ik vind de integriteit en authenticiteit waarmee DI-RECT muziek maakt indrukwekkend!”

Arrangeur Tom Trapp: “Eerder heb ik met DI-RECT gewerkt voor De Duif Sessies. Dat was muziek voor kwartet en blazerssectie, deze keer is het werk voor een heel orkest. De muziek van de band is heel dynamisch en gelaagd en leent zich daardoor heel goed voor orkestrale arrangementen. Dit gaat een muzikaal spektakel worden. Bij de eerste repetities zag ik alleen maar lachende gezichten in het orkest, dat is een goed teken. Iedereen heeft hier  zin in.”

De livestream is te zien op DI-RECT. Kaarten zijn op de site te koop met het pay what you like-principe.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in