Fake nieuws, hoax , als je het maar hard genoeg roept…

Mini-serie The Loudest Voice is een gedramatiseerde versie van een waargebeurd verhaal. En voor wie in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen een idee wil krijgen hoe de media er een spreekbuis zijn voor de politieke partij van hun keuze (een soort verzuiling, maar dan op zijn Amerikaans) is het toch wel smullen.

De zevendelige dramaserie ‘The Loudest Voice’ biedt een inkijkje in de ontstaansgeschiedenis van de Amerikaanse conservatieve nieuwszender Fox News, de favoriete nieuwsbron van Donald Trump. De serie volgt Roger Ailes (fenomenaal gespeeld door Russell Crowe die er een Golden Globe voor won) vanaf 1996. Hij werd toen ontslagen bij zijn werkgever CNBC en besloot aan de slag te gaan voor Fox News, een nieuwe concurrerende nieuwszender van Rupert Murdoch.

Article continues after the ad

De nietsontziende Ailes is van drie zaken overtuigd: conservatieve kijkers hebben behoefte aan hun eigen nieuws, nieuws hoeft niet per se over feiten te gaan en als het goed gaat met Fox, kan hij niet de laan uit worden gestuurd. Hoe ging Ailes te werk? Wat deed hij om Fox News naar de top te brengen, en wat waren de gevolgen van zijn acties voor zijn persoonlijk leven?

Met naast Crowe onder andere Naomi Watts, Sienna Miller, Annabelle Wallis, Seth MacFarlane, Simon McBurney en Aleksa Palladino. The Loudest Voice is vanaf vanavond (23 oktober 2020) om 22.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2. Ook zijn alle afleveringen nu te zien op NPO Plus.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in