Deze serie sleept je de tv-zomer door.

Wat een feest in een zomer vol herhalingen: liefde en verraad in Swanenburg! De komende weken kun je op NPO 1 meeleven met de familie Praal. Een familie die zacht gezegd weinig tegenwind heeft gekend in het leven.

Article continues after the ad

Maar hoe hecht zijn ze nog als verraad boven komt drijven? Aanleiding is de dood van een vrouw waar jongste zoon Dirk (Jan-Paul Buijs) mee in verband wordt gebracht tot schrik van pater familias Jack Praal (Aus Greidanus sr.).

Spannend familiedrama

Liefst vijf weken lang, in 20 afleveringen, volgen we de Praaltjes om de boel (lees: de goede naam van de familie) te redden.

Maar niet iedereen heeft dezelfde belangen. Al gauw is de glanzende buitenkant die de familie maar wat graag laat zien niet zo blinkend meer als hij lijkt.

Dit is de familie

De familie Praal bestaat uit vader Jack Praal (Aus Greidanus sr.), moeder Caroline Praal (Tine Joustra), oudste zoon Benno Praal (Frederik Brom), dochter Iris Praal (Sanne Langelaar), zoon Dirk Praal (Jan-Paul Buijs) en jongste dochter Eva Praal (Ella-June Henrard). Andere vaste rollen worden gespeeld door Yfke Wegman, Werner Kolf, Joren Seldeslachts en Ilias Addab. 

Swanenburg is te zien vanaf vanavond, maandag 19 juli om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in