Voor als je zin hebt in een echte pageturner! 

Traditioneel is juni de periode van de SPANNENDE MAAND. Daarom wil ik graag een thriller van Nederlandse bodem onder de aandacht brengen: Corine Hartman’s nieuwe boek: In Vrije Val. Ik heb met Corine gemeen dat we allebei uit de Achterhoek komen, zij woont in Lichtenvoorde, dorp van mijn jeugd. Deze prachtige streek speelt vaak een rol in Corine’s thrillers. Mag ik hierbij zeggen dat voor mij Corine de Achterhoekse Agatha Christie is? Ja, dat mag ik.

Waar In Vrije Val over gaat?

Hoofdpersoon Faye van Laar gelooft in de onschuld van een van moord verdachte PTSS-er. Ze wil hem helpen zijn onschuld te bewijzen en dat leidt tot een spannende intrige met experimentele therapieën bij psychiatrische stoornissen. Na Een Duister Pad is dit het tweede deel van de serie met borderliner Faye, die graag het goede wil doen en vervolgens in levensbedreigende situaties belandt.

Article continues after the ad

Een van de inspiratiebronnen voor In Vrije Val was een documentaire over het beïnvloeden van herinneringen. Een professor is erin geslaagd bij zeeslakken geheugen van de een naar de ander over te brengen. Dieren met een eenvoudig zenuwstelsel, en er viel nog wel wat af te dingen op zijn onderzoek, maar toch.

Psychische stoornissen behandelen door beïnvloeden van het geheugen gebeurt al door therapieën met bijvoorbeeld EMDR en elektroshocks. De ontwikkelingen wereldwijd gaan razendsnel, op elk vakgebied - dat leidde tot een idee voor de plot. Elke vooruitgang heeft een prijs, en de wetenschap in In Vrije Val is levensgevaarlijk, ethiek moet hoog op de agenda staan. Maar wat als er andere belangen spelen?

Corine Hartman: "Als kind al las ik graag spannende boeken en na het lezen van Agatha Christies Tien Kleine Negertjes wist ik zeker: dit wil ik ook!”

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in