Vijf goede redenen om in te schakelen.

We gaan er voor het gemak van uit dat je seizoen één verslonden hebt, want we weten dat veel Nouveau-lezeressen dól zijn op Bridgerton. Eerst op de boeken, daarna op de Netflix-serie. #dampend

Seizoen twee gaat vandaag in première en hoewel ze bij Netflix écht niet verlegen zitten om kijkers (de serie werd in 2020 een monsterhit) hier tóch vijf redenen om aan te schuiven voor het tweede seizoen van het sexy kostuumdrama.

1 – Het brein achter de serie is Shonda Rhimes

Zij van Grey's Anatomy, Scandal en meer. Ze heeft een monsterdeal met Netflix gesloten (Inventing Anna, nog een recente hit, komt ook uit haar pen) en ze weet precies hoe ze een serie sappig maakt.

Article continues after the ad

2 – We krijgen een heel nieuwe hoofdpersoon...

Want zo werkt het bij Bridgerton: elk seizoen is een andere telg uit de Bridgerton-familie aan de beurt voor een hoofdrol. Dat betekent elk seizoen genoeg bekende koppen op de achtergrond, maar een kersvers liefdesverhaal om van te genieten.

3 – ...de te leuke Jonathan Bailey

In seizoen twee draait het helemaal om Anthony Bridgerton, de wat bruuske oudste broer van de familie met wie het liefdestechnisch in seizoen één nog niet echt wilde vlotten. Hij draait bij in seizoen twee, dat beloven we. En hij krijgt zelfs een eigen Mr. Darcy-momentje. #prideandprejudice

4 – Zoals gebruikelijk in Shondaland is de cast lekker kleurrijk

En dat is niet vaak zo, in kostuumdramaland. Shonda staat erop haar series neer te zetten als een dwarsdoorsnede van de samenleving. Dus krijgt Anthony gewoon een Indiase love interest. Die je misschien al kent uit een andere Netflix-topper, Sex Education.

5 – Als je de serie leuk vindt, heb je gelijk een leeslijst zo lang als je arm

Er zijn acht Bridgerton-kinderen, dus ook acht boeken. Meer eigenlijk want schrijfster Julia Quinn schreef tussendoor ook nog ander werk 'binnen het Bridgerton-universum', maar met die eerste acht heb je eigenlijk direct wel genoeg te doen.

Of je wacht tot Netflix met een nieuw seizoen komt, dat kan natuurlijk ook altijd.

Beeld: Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in