Van Peer Gynt tot All That Jazz – het is de moeite waard.

Omdat ze het dansen niet kunnen laten en er voor de balletliefhebber niets gaat boven een live-performance brengt het Scapino Ballet Rotterdam een speciale virtuele voorstelling. Vaudeville, variété en de magie van het circus: het zijn de inspiratiebronnen voor Ed Wubbes successtuk The Great Bean.

Article continues after the ad

The Great Bean speelt zich af in de ‘roaring twenties’. De opkomst van Hollywood, jazz en dansstijlen als tapdans en charleston vormen het decor voor theatrale dans, circusacrobaten, goochelacts en een mysterieuze clown. The Great Bean laat een opwindende wereld zien, vol glitter en glamour, maar ook met donkere kanten en verborgen tragiek. De muziek draagt in belangrijke mate bij aan de broeierige sfeer, van swingende gipsy jazz, de mystieke Peer Gynt suite tot de ontroerende songs van Billie Holiday.

Livestream

Wil je The Great Bean zien vanaf de bank, in je eigen woonkamer? Of de voorstelling cadeau doen aan vrienden of familie? Bestel dan kaarten voor een van de drie livestreams op 19, 20 of 21 november (aanvang 20.15 uur). Kaarten kosten € 12,50.

The Power Issue van Nouveau ligt NU in de winkel, maar je kunt het ook online bestellen, zonder verzendkosten, op Magazine.nl!