Golden Earring, de Vengaboys, Luv’, Bastiaan Ragas en Benny Sings – ze komen allemaal langs.

In het tweede seizoen van de AVROTROS-podcast De Nederpopcast gaan presentatoren Carolien Borgers en Tim Treffers de grens over. Wat maakt dat Nederland altijd zo’n groot muzikaal exportproduct is geweest?

Aantrekkingskracht van muziek uit Nederland

Samen maken ze een roadtrip langs bands, artiesten en andere sleutelpersonen die daarover kunnen meepraten. Ze gaan op zoek naar een verklaring van de aantrekkingskracht van muziek uit Nederland in verschillende werelddelen, zoals Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. 

Succes in het buitenland

De fascinatie van Carolien voor dit onderwerp komt vanuit haar rol als presentator van Muziekcafé, waarbij ze vaak artiesten sprak die het óf hebben gemaakt in het buitenland, of daar, tevergeefs, heel hard hun best voor deden.

Article continues after the ad

Tim Treffers maakte zo’n ontdekking over de grens zelf mee. Een paar jaar geleden werd Tim plotseling getekend door een groot Japans platenlabel. Hij maakte daar drie albums en toerde langs een aantal Japanse steden. Maar op de vraag waarom zijn muziek in Japan aansloeg en niet in Nederland, daar kan hij nog steeds geen antwoord op geven. Genoeg reden voor Carolien en Tim om op ontdekkingsreis te gaan.

Carolien en Tim spreken o.a. met de Golden Earring, de Vengaboys, Luv’, Bastiaan Ragas en Benny Sings.

De Nederpopcast is een podcast van AVROTROS en NPO Radio 2. Het tweede seizoen is vanaf 15 juni 2022 te beluisteren via de bekende podcastapps. Wekelijks komen nieuwe afleveringen online.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in