Hugh Grant, altijd fijn © Hollandse Hoogte
Hugh Grant, altijd fijn © Hollandse Hoogte

De allerleukste man is natuurlijk je eigen schat.

Natuurlijk, ze zijn wel eens onmogelijk. En niets zo irritant als een man die door middel van mansplaining jou gaat vertellen hoe iets zit. Of via manspreading driekwart van de bank of het bed inpikt. Maar mannen kunnen natuurlijk ook gewoon leuk, lief en geweldig gezelschap zijn. Of simpelweg heel fijn om naar te kijken, niets menselijks is ons vreemd. Ter ere van Mannendag 2019 onze *favorieten (*lijst volstrekt subjectief samengesteld, er mag op Facebook uitbundig over gediscussieerd worden!)

Keanu Reeves

Article continues after the ad

Leeftijdgenoot. Meest Aardse Ster Ooit. Maakt momenteel een ware Keanussance door. Heeft zeer verdrietige dingen achter de rug: kind verloren, grote liefde verloren. Heeft momenteel alweer een paar jaar een relatie met een interessante vrouw en er is niemand die we het geluk meer gunnen.

Idris Elba

TV-hunk, filmster, succes in muziek, intelligent, sexy, cool, zelfspot. En ook nog in het bezit van het soort magnetische mannelijkheid wat hem de enige serieuze kandidaat maakt om Daniel Craig op te volgen als James Bond. Punt.  

Richard Gere

Vintage Quality en hij mediteert ook nog dagelijks om goed in zijn vel te zitten. Kan vast diepzinnige gesprekken voeren, maar heeft het te druk met zijn jongste zoon van zes maanden.  

George Clooney

In het bezit van humor, principes en tegenwoordig een baard. Kan schrijven, acteren en regisseren. En had de ballen om een vrouw te trouwen die véél slimmer is dan hij. Kudos.

Jeroen Spitzenberger

Er zijn natuurlijk talloze leuke Nederlandse acteurs die we graag het hemd van het lijf zouden willen vragen voor Nouveau. Maar Jeroen Spitzenberger is er toch wel eentje in de buitencategorie qua complex, jazzliefhebber en interessant. Bekend om zijn romcoms, maar even overtuigend in producties als Süskind en Een Echte Vermeer.  

Jason Momoa

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jason Momoa (@prideofgypsies) op

Elke stoere, boomlange, brede actie-hunk die zo dol is op zijn gezin en trouw is aan zijn Hawaiiaanse roots mag rekenen op een zwijmelmomentje (maar we gaan er niet voor naar Aquaman, er zijn grenzen).

John Legend

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door John Legend (@johnlegend) op

Met 'All of you' schreef Legend het ultieme liefdeslied, hij neemt zichzelf niet al te serieus, hij is al heel lang happy met knettergekke, superleuke Chrissy Teigen en hij is een lieve vader – wat willen we nog meer?

Hugh Grant

Mopperpot met humor. Bezwoer zijn midlifecrisis heel origineel door alsnog te trouwen met de moeder van een deel van zijn kinderen. Principieel en als het hem uitkomt een gentleman die met een zeer bekakt accent de meest vreselijke dingen kan zeggen. Team Grant!

Derek de Lint

Indrukwekkende (inter)nationale loopbaan, maar toch ook vooral bekend om zijn rol als zwijgzame Dr. Rossi in Gooise Vrouwen. Dit jaar een creepy-spannend in Lili, naar onze mening toe aan een eigen serie bij Netflix.

Antonio Banderas

Op zijn best in Europa onder regie van Pedro Almodóvar. Had na zijn jaren als matinee-idool een moeilijke periode, is op zijn 59ste thuisgekomen in de middelbare leeftijd. Noemt zijn hartaanval in 2017 "het beste wat me is overkomen, omdat ik sindsdien weet wat belangrijk is." Zette dit jaar een geweldige Picasso neer in Genius. En is ook nog eens de aardig en beleefd, óók tegen het manusje-van-alles op de set. Bonuspunten!

Foto's © ANP   

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in