No 5: Yara Shahidi, het nieuwe gezicht van Dior.

Na The Cosby Show en The Fresh Prince van Bel Air is er weer een supergoede Amerikaanse comedy te zien in Nederland: Black-Ish.

Article continues after the ad

De serie gaat over Andre Johnson, werkzaam bij een reclamebureau, zijn vrouw ↑ Rainbow (de onnavolgbare Tracee Ellis Ross) is anesthesist.

Met hun vier kinderen wonen ze in Sherman Oaks, een welvarende voorstad van Los Angeles...

...waar Rainbow en Dre zich regelmatig afvragen of hun kinderen niet wereldvreemd opgroeien. Zeven redenen om ervoor te gaan zitten.

Black-ish is heel grappig en heel herkenbaar voor elk gezin met werkende ouders van mondige kinderen in verschillende leeftijden.

Voor wie doodmoe wordt van alle woke preken van deugneuzen, kijk een avondje Black-ish en je begrijpt veel beter waar de pijn van mensen van kleur kan zitten. Het is leerzaam zonder dat het erin wordt gewreven.

We noemden Tracee Ellis Ross al. Zij en Anthony Anderson (Andre 'Dre' Johnson) spelen een opgewekt en vooral naturel stel dat het liefst alle kinderen uit logeren zou willen sturen om eindelijk eens een nacht ongestoord te kunnen slapen.

Het woord 'herkenbaar' viel al eerder, toch?  

Andre's vader wordt gespeeld door Laurence Fishburne die zijn actieheld blikken in dit geval combineert met no nonsens praat en hier en daar een verrassend soft momentje. Hij is tevens executive producer van Black-ish.

Ook oma Ruby (Jenifer Lewis) van het gezin is niet mis en een lichtend voorbeeld in Een Beetje Leuk Ouder Worden. 

De grote break-out ster van de serie is Yara Shahidi (21), die oudste dochter Zoey speelt. Niet alleen kreeg ze haar eigen serie Grown-ish, ze is slim, activistisch en nooit te beroerd om iets te doen om meisjes te bemoedigen zelfstandig te worden en eigen keuzes te maken.

Michelle Obama is een fan en schreef een aanbevelingsbrief voor Harvard voor Yara. Shahidi werd deze week door Dior gevraagd global ambassador te worden en zich bij de Dior Stand With Women Campaign te voegen.  

De eerste zeven seizoenen van Black-ish staan op Disney+, de eerste zes ook op Videoland. 

Foto's (c) Amazon

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in