Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Bloedstollende miniserie: The Girl From Oslo

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal! In tegenstelling tot wat de titel suggereert is The Girl From Oslo geen Scandi Noir. Sterker nog, het verhaal speelt zich af in de Sinaï-woestijn. Op die plek wordt Pia uit Noorwegen tijdens een tocht door de woestijn samen met twee Israëli ontvoerd door terr...

Bloedstollende miniserie: The Girl From Oslo

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal!

In tegenstelling tot wat de titel suggereert is The Girl From Oslo geen Scandi Noir. Sterker nog, het verhaal speelt zich af in de Sinaï-woestijn.

Op die plek wordt Pia uit Noorwegen tijdens een tocht door de woestijn samen met twee Israëli ontvoerd door terroristen. Aanvankelijk is ze ervan overtuigd dat ze gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plek was, maar naarmate de tijd vordert komt ze erachter dat de terroristen wel degelijk haar moeten hebben.

Haar ouders zijn werkzaam als diplomaat en hebben al tientallen jaren veel contacten in het Midden-Oosten. Het duurt dan ook niet lang voor de terroristen hun eisen bekend maken en duidelijk wordt dat alles te herleiden is naar iets dat zich in het verleden, in 1993, heeft voorgedaan. 

De serie is staat momenteel op de derde plek van meest gestreamde producties op Netflix. Tien afleveringen van 35 minuten vol moederliefde, wanhoop en waanzin en nogal wat familiegeheimen die uit de kast rollen – het is er eentje die je wilt dóórkijken.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in