Liveconcerten, Beatles battles en singalongs – love me do!

Op 17 augustus 1960 gaven The Beatles hun allereerste optreden in de Indra, de live muziekclub in de legendarische wijk St. Pauli in Hamburg. In de daaropvolgende twee jaar in Hamburg legden de ‘lads’ uit Liverpool de basis voor hun ongeëvenaarde wereldwijde carrière.

Ze speelden vaker in Hamburg dan waar ook ter wereld. Mark Lewisohn, de veelgeprezen Beatles-auteur, gaf het treffende commentaar "No Hamburg, no Beatles". Met het Come Together – The Hamburg Beatles Experience Festival (27 tot en met 29 maart) viert Hamburg het ongekende succes van de band op de plek waar het ooit allemaal begon.

Article continues after the ad

Meer dan 100 live concerten, band battles, sing alongs, boeklezingen en tentoonstellingen gaan voor een eigentijdse Beatlemania zorgen op originele Beatles locaties in de omgeving van de beroemde Reeperbahn. Ruim 40 internationale opkomende en gevestigde artiesten en bands treden tijdens het festival op in iconische live clubs als de Indra, Kaiserkeller, de Top Ten Club en Star Club in de wijk St. Pauli in Hamburg.

Bekende namen ontbreken niet, zoals de Nederlandse tribute bands The Beatles Sessions en One After 909. Ook Jon Keats, steunpilaar van de legendarische Cavern Club in Liverpool en Bambi Kino, opgericht in 2010 ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van de The Beatles, zullen tijdens het driedaagse festival optreden. Allemaal brengen ze hun eigen eerbetoon aan de band.

Tijdens het festival staan ook bekende Beatles locaties in de schijnwerpers. Daarnaast worden op 25 locaties exclusieve tours, tentoonstellingen, lezingen en theatershows georganiseerd. Van boeklezingen van onder andere eerder genoemde Mark Lewisohn tot een tentoonstelling van fotograaf Günter Zint. Tickets koop je op The Come Together Experience.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in