(c) The Tig via Meghanpedia
(c) The Tig via Meghanpedia

'Al deze boeken lees ik keer op keer.'

Voor ze hertogin van Sussex werd, onderhield toen nog Meghan Markle een bloeiend lifestyle blog waarop ze onder andere haar liefde voor wijn, goed eten en lezen onder de aandacht bracht.

Article continues after the ad

De Huisgenoten - Sarah Waters

Het is 1922, en de situatie in Londen is gespannen. Veteranen die op de slagvelden in Europa hebben gediend zijn gedesillusioneerd, de vele werklozen eisen maatschappelijke verandering. In Zuid-Londen, in een villa op stand in Camberwell - een groot, stil huis, beroofd van broers, van een echtgenoot, zelfs van bedienden - zien mevrouw Wray en haar alleenstaande dochter Frances zich genoodzaakt huurders in huis te nemen.

Meghan stelde dit als aanrader voor de fans van Downton Abbey voor: 'Het komt een beetje langzaam op gang, maar als je even geduld hebt, word je in een crimethriller en lovestory getrokken die je niet meer weg kunt leggen."

Waar is Bernadette? - Maria Semple  

Ooit was Bernadette Fox een beroemde architecte met ambitieuze projecten, maar na de geboorte van haar dochter Bee is alles anders geworden. Ze is dol op Bee, maar wordt gek van de sociale controle van de schoolpleinmoeders. En haar man! Door zijn topbaan bij Microsoft lijkt hij zelf wel een computer. Bernadette zegt: stop. En verdwijnt... Haar vroegwijze dochter Bee zet alles op alles om haar moeder terug te vinden.

Meghan: "Ik kocht dit boek op advies van een vriendin die weet dat je soms alleen maar zin hebt in een boek om te lachen. Ik heb hierom geschaterd!"

The Dud Avocado – Elaine Dundy

Engelstalig, maar soepel geschreven relaas van een jonge Amerikaanse die eind jaren vijftig in Parijs terecht komt en daar zo het hare van dacht. Het boek heeft in Amerika cultstatus.

Meghan: "Sally Jay Gorce is alles: een vleugje Carrie Bradshaw, een beetje Holly Golightly - er is veel om van te houden. Ik heb mijn exemplaar stukgelezen, er zit zand in van vele, vele vakanties."

Totaal door het dolle heen – Karen Joy Fowler

Met haar ouders, oudere broer Lowell en zusje Fern heeft Rosemary een in vele opzichten idyllische jeugd in een bouwvallige boerderij. Samen met Fern speelt ze in de landerijen en bossen rond hun huis en weet zich geliefd en gewaardeerd. Tot ze op een dag uit logeren wordt gestuurd en bij thuiskomst ontdekt dat Fern is verdwenen. Er wordt nooit meer over haar gepraat. Maar de verdwijning van Fern ontwricht blijvend de levens van alle gezinsleden. Het kost Rosemary jaren om te ontdekken wat er werkelijk is gebeurd en wat de relatie is met het werk van haar vader, een beroemde professor in de gedragspsychologie.

Meghan: "Ik kan het niet over dit boek hebben zonder spoilers. Het hopst door de tijd heen en zal je ernstig in verwarring brengen, tot het opeens volstrekt logisch is."

I'll drink to that – Betty Halbreich

De memoires van Betty Halbreich (Engelstalig), de eerste personal shopper van luxe warenhuis Bergdorf Goodman, biedt unieke inzichten in de high society van Manhattan.

Meghan: "Het gaat over leven en dood en alles er tussenin. Waaronder dat ene kledingstuk waar je niet zonder kunt, omdat het iets met je doet. Ik vond het een geweldig boek en ook stiekem best leerzaam."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in