Perfect om in stijl mee richting 2021 te borrelen.

Gezien de hang naar all things vintage, toen geluk nog heel gewoon was en je je dierbaren mocht knuffelen, is het misschien een idee om je cocktailkaart uit te breiden met een paar klassiekers die je makkelijk thuis kunt maken.

Article continues after the ad

John Collins

Meng 1,5 deel bourbon met 1 deel citroensap, ½ deel suikersiroop in een longdrinkglas met ijsblokjes, aanvullen met bruiswater, serveren met een schijfje sinaasappel en een maraschinokers voor het betere fiftiesgevoel.

Singapore Sling

Meng 1,5 deel gin op 1 deel Bénédictine, 1 deel limoensap, ½ deel kersenlikeur, een scheutje suikersiroop en shake met ijsblokjes. In een glas zeven, aanvullen met bruiswater, serveren met een partje limoen en een maraschinokers

Black Velvet

Vul een flûte voor de helft met gekoelde champagne en giet daar langzaam Guinness Extra Stout op. Als je voorzichtig giet (bijvoorbeeld over de bolle kant van een lepel), ontstaan er drie lagen: champagne, bier en een schuimkraag.

Foto's (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in