Buiten is het koud, binnen bloeit er van alles 😊

Geen zorgen over alle bollen die buiten onder een dikke laag sneeuw zitten, zelfs als ze al een beetje uit waren gekomen, kun je er straks nog van genieten – ze zijn er tegen bestand. Gewoon met rust laten, na de dooi bloeien ze verder.  

Article continues after the ad

Om toch een beetje lentegevoel te creëren, kun je potten met narcissen, druifjes en krokussen ook binnen zetten. Door de warmte komen ze dan heel snel tot bloei, op een stil moment kun je zelf de narcissen uit hun vliesje horen barsten. Gezellig op het aanrecht of op de tafel, maar je kunt er nog veel meer mee doen…

…zoals er een roomdivider van maken.

Je kunt met binnenbollen daarnaast een gezellig binnentuintje creëren. Heb je nog droge bollen liggen, twee nachtjes in de diepvries om ze te laten 'schrikken', daarna planten in een pot of op een laagje water zetten en voor je het weet bloeit er van alles.   Blauwe druifjes lenen zich prima voor arrangementen, je kunt er van alles omheen schikken. 

Hyacinten ruiken niet alleen heel lekker, ze kunnen ook zonder aarde tot bloei komen in een laagje water: mooi om het hele wortelproces te zien!

Ook op een laag natte watten komen ze uit…

…en zelfs loungend op een schaal (bol wel elke dag even vernevelen).

Je kunt ze zelfs los laten hangen…

…en ze gezellig samen met andere bollen in een accubak zetten. 

Foto's (c) Mooi Wat Bloemen Doen 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in