Een platte buik is niet per se een kwestie van flink trainen en op streng dieet. Meer van het juiste fruit eten. Easy!

Het voelt zo veel fijner en staat zo veel mooier: een platte buik. Daar kun je heel veel oefeningen voor doen, of flink voor op dieet gaan, maar wie een beetje matigt met vet en suiker, voldoende water drinkt, en het juiste fruit eet, is al een heel eind op de goede, platte weg. Want fruit heeft de kracht om activiteiten in ons lichaam op te starten die vetten verbranden (gewichtsverlies!), zorgen voor een goede stoelgang en giftige stoffen elimineren. Sommig fruit bevat vezels die ontstekingen in de maag tegengaan. Dit zijn je best friends voor die plattere buik!

Even een idee van hoe je fruitschaal er komende tijd uit moet zien...

Ananas. Vol bromelaïne, en dat is top, want dat absorbeert proteïnen en zorgt voor oplosbare vezels die helpen giftige stoffen uit te schakelen en zo voor een gezonde darmflora zorgen.
Papaja. Zit vol vitamine C en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. En: papaja helpt de ingewanden te reinigen, heeft een ontgiftende werking en bevordert de spijsvertering.
Groene appels. De Granny Smith bijvoorbeeld heeft fantastische vetbestrijdende eigenschappen. Hij helpt de darmen te reinigen, vet en giftige stoffen te verbranden en helpt de groei van goede bacteriën. Twee per dag = topper!
Citroen. Water met citroensap is het ideale mixje om te ontgiften, reinigen, verbranden en je immuunsysteem een boost te geven. Maak er een ochtendritueel van.
Bananen. Rijk aan kalium en goed voor de natriumwaarden in ons lijf, waardoor het minder vocht vasthoudt en dus lichter aanvoelt.
Bessen. Bosbessen, zwarte bessen, maar ook frambozen en aardbeien hebben een beschermend en genezend effect op de hele spijsverterings- en darmsysteem. Omdat ze van binnen reinigen en beschermen, verliezen we makkelijker gewicht. Extra plus: ze hebben ook een genezend effect op de blaas.

 

 

 

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.