Het Witte Huis is weer gehuld in de mooiste kerstsferen: onder leiding van Melania Trump hebben ruim 150 vrijwilligers minstens 1.600 uur lang het Witte Huis versierd voor kerst.

De volontairs hebben 304 meter aan bloemenkransen en 71 kerstkransen opgehangen, 53 kerstbomen opgetuigd en nog eens 2.750 meter lint, 5.500 meter lampjes en meer dan 12.000 decoraties opgehangen.

Lees ook: Indrukwekkend: zo ziet het Witte Huis eruit rond Kerstmis 

Luxe Lekkerland
Voor de gasten zijn er 31.000 koekjes gebakken. Ook staat er 175 kilo aan peperkoekhuizen in de oostvleugel van het Witte Huis. 

Een magisch Winter Wonderland in de hal van het Witte Huis.

De Notenkraker
Het is de eerste keer dat de Trumps kerst vieren in de ambtswoning in Washington. Maandag presenteerde first lady Melania het resultaat, geflankeerd door een tiental ballerina's, die Pjotr Tsjaikovski's De notenkraker uitvoerden.

'Gevoel dat je thuiskomt'
Het thema voor de kerstversieringen is Time-Honored Traditions, oftewel: 'aloude tradities' - alles staat in het teken van 200 jaar kerst in het Witte Huis. "De feestdagen zijn heel belangrijk voor ons", aldus Melania. "Ik hoop dat wanneer mensen het Witte Huis bezoeken, ze het gevoel krijgen dat ze thuis komen voor de feestdagen." Ook liet Melania een video maken van de jaarlijkse kersttraditie (zie helemaal onderaan).

Bekijk hieronder nog meer foto's van de prachtige decoraties. 

Kerstverlichting bij de entree.De ontvangsthal met de grootste kerstboom en daarboven het grootzegel van de USA.Een bijpassende rood gedecoreerde boom in de Red Room.Twee van de 53 kerstbomen staan in de eetzaal. Deze zijn versierd met gouden ornamenten en linten.Raamdecoraties in de Green Room.Nog zo een bijzondere 'Winter Wonder Hal'.Ornament met het nationale symbool van Amerika sinds 1782: de Amerikaanse zeearend.Ook de vele open haarden zijn weelderig versierd met kerst guirlandes.Een stralende Melania, die op het Witte Huis kerstdecoraties maakte met een aantal schoolkinderen.


Kom helemaal in kerstsferen met onderstaande video:

Bron beeld: Hollandse Hoogte, e.a.

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.