Even binnenkijken in Le Roc Fleuri.

Sean Connery (89) neemt afscheid van één van z’n favoriete plekjes. De Schotse acteur, die eeuwige roem vergaarde met zeven James Bond-films, heeft zijn villa Le Roc Fleuri in de buurt van Nice aan de Côte d’Azur te koop gezet.

Sean kocht de villa halfweg de jaren 70 als een huwelijkscadeau voor zijn tweede vrouw, kunstenares Micheline Roquebrune.

Article continues after the ad

Het huis is gebouwd in 1928 maar meerdere keren gerenoveerd en gemoderniseerd, de vraagprijs is 30 miljoen euro.

Het huis heeft een binnenzwembad...

...een gym met airco...

...een tuin met gastenverblijven, een buitenzwembad en een eigen aanlegsteiger.

In de garage is ruimte voor meerdere auto's, Sean reed hier graag in zijn cabrio's. 

De grote slaapkamer doet zijn naam eer aan...

...en heeft een badkamer en suite.

De villa heeft meerdere terrassen...

...en op de verschillende etages van Le Roc Fleuri bevinden zich ook personeelsvertrekken. 

In het huis hebben opnames plaatsvonden van de James Bond-film: ‘Never Say Never Again’ uit 1983. De laatste film waarin Sean 007 speelde. Hij noemde het zelf zijn Gatsby-huis.

Connery verkoopt de villa omdat zijn gezondheid sterk achteruit is gegaan. Hij heeft ook nog huizen in Schotland, Marbella, de Bahama’s en Los Angeles, maar blijft tegenwoordig liever in Engeland.

Verwacht wordt dat het huis snel verkocht zal zijn, het komt maar zelden voor dat dit soort schitterend gelegen en ruim gebouwde villa's op de markt komt.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in