Snowden
Snowden is een bloedstollende thriller uit de hand van Allard Blom over klokkenluider Edward Snowden, zijn missie, zijn bizarre verhaal en de Snowdenrelevantie daarvan voor ons allemaal. Cas Jansen kruipt in deze toneelthriller in de huid van de voormalige CIA-medewerker. Naast Jansen vertolkt Myrthe Burger de rol van documentairemaakster Laura Poitras en Simon Heijmans speelt de rol van journalist Glenn Greenwald. De regie van deze originele productie is in handen van Dick van den Heuvel. Snowden is nog t/m 30 april te zien in heel Nederland.
In de zomer van 2013 leert de wereld Edward Snowden kennen, een voormalig CIA-medewerker die als systeembeheerder bij de Amerikaanse veiligheidsdienst werkt. Hij heeft de wereld laten zien met welke ongrondwettelijke privacy schendingen de NSA bezig is geweest. Die zomer heeft Snowden honderdduizenden geheime documenten over de werkwijze van de NSA naar buiten gelekt. Hij kreeg geen eer voor zijn werk en moet uiteindelijk zelfs zijn land ontvluchten. Het bizarre verhaal van deze klokkenluider is bewerkt tot een spannende voorstelling. Een theaterthriller over de missie van Snowden en hoe onze privacy onder druk is komen te staan. Ze zien alles…

Informatie
Snowden is te zien t/m 30 april 2016 in theaters door heel Nederland. Meer informatie over de voorstelling en de volledige speellijst zijn terug te vinden op FCdevollebak. Tickets voor de voorstelling zijn rechtstreeks bij de diverse theaters te koop.

Article continues after the ad