Wolfram

Wolfram Querfurth is de initatiefnemer van de kunst sale en tentoonstelling bij Q-seum

More content below the advertising

Ben je al jaren op zoek naar kunst voor in je huis of op kantoor? Heb je nog een paar lege wanden tot je beschikking? Of een paar vierkante meter voor een geweldig object? Dan is nu het moment aangebroken om toe te slaan! Want vanaf maandag 23 mei tot en met 10 juli opent Q-seum in Zoetermeer haar deuren voor een grootse verkoop tentoonstelling, inclusief spraakmakende expositie van onbekend werk van kunstenaar Anton Heyboer en een kledingexpositie van zijn muze, het ‘levende kunstwerk’ Petra Heyboer.

In de expositieruimte van het Q-seum is voor elke kunstliefhebber iets te vinden op een oppervlakte van maar liefst 1000m2. Alles draait hier om moderne kunst, van structuren tot en met schilderijen, driedimensionale (grote) objecten, veelal gemaakt van (her)gebruikte materialen.

Heyboer tentoonstelling

In de aangrenzende ruimte is de unieke tentoonstelling te zien van nog niet eerder getoonde werken van Anton Heyboer op zeer groot formaat. Daarnaast is ook de kleding te bewonderen van zijn muze Petra, geheel in haar eigen, kleurrijke stijl. Sommige werken van Heyboer zijn tevens te koop.

Creatieve concepten

Initiatiefnemer van deze eenmalige verkooptentoonstelling is beeldend kunstenaar Wolfram Querfurth, eigenaar van het Q-seum. In het pand van de voormalige zeefdrukkerij SQ Zeefdruk toont hij al jarenlang kunst en biedt hij ook een podium voor jonge kunstenaars. “Juist het onverwachte aspect in kunst trekt mij aan”, aldus Wolfram die vooral graag creatieve concepten en oplossingen bedenkt. “Ik ben een liefhebber van kunst en structuren in het algemeen en deel dat ook graag met anderen zodat die daar ook van kunnen genieten. Dat heb ik met Anton en Petra Heyboer gemeen. Kunst blijft immers fascineren!”

Vanaf 30 euro

Kunst verrijkt het leven! Kom dat dus zelf ervaren en snuffel tussen de honderden stuks kunstwerken van zowel Wolfram Querfurth als andere kunstenaars die hun werken in het Q-seum atelier hebben vervaardigd. Met prijzen vanaf 30 euro is een kunstaankoop nu voor vrijwel iedereen haalbaar.

Tijdelijk

De tentoonstelling is tijdelijk, aangezien het bedrijfspand van Q-seum momenteel te koop staat. De bedoeling is dat het Q-seum na de verkoop op een kleinere locatie verder zal gaan.

Vaste openingstijden Q-seum vanaf 23 mei tot en met 10 juli

* Elke maandag en woensdag van 17.00-20.00 uur
* Elke zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur

Bezoekadres

Q-seum Art Factory
Industrieweg 5
2712 LA Zoetermeer

www.q-idee.nl

De meest luchtige macarons, millefeuilles die dansen op je tong, brioches die precíes goed zijn, chocolaterieën met eindeloos veel keuze en de beste croissants van de Franse hoofdstad.

Janny van der Heijden, de ultieme gebaks-expert van Heel Holland Bakt onthult haar favoriete adressen in Parijs.

We kunnen bijna niet wachten. In Janny’s reisgids La Douce Paris (het zoete Parijs) vind je 9 wandelingen met de beste insiderstips van deze fijnproever.

More content below the advertising

We moeten nog even geduld hebben, want La Douce Paris van Janny van der Heijden ligt vanaf mei 2019 in de winkel, maar daarna gaat ‘ie zéker mee in de tas voor een heerlijk lang weekend Parijs!

Lees ook: 9 geheimtips in Parijs van de samensteller van de Louis Vuitton-reisgidsen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Genieten met een schoon geweten is dé reistrend voor 2019  – en nog ver daarna. Wat is er mooier dan wegdromen in  ongerepte natuur terwijl je weet dat je daarmee ook de lokale  bewoners of bedreigde dieren helpt? Nouveau wijst de weg.

Het nieuwe reizen: 5 x duurzaam wegdromen

1. Koro River Camp, Botswana

Gelegen in Botswana, vol luxe en comfort, draagt deze accommodatie ook bij aan de bescherming van de luipaard en aan het her-integreren van de zwarte neushoorn.

More content below the advertising

Alle opbrengsten gaan naar de Timbo Foundation, die zich richt op het verbeteren van de wildlife-migratie en educatie over het onderwerp aan lokale jongeren. Als gast slaap je er in een sfeervol ingerichte safaritent, mét privézwembad.

2. Réva Monforte, Italië

Noord-Italië is sowieso een prachtige regio voor wijnliefhebbers, maar op deze fijne bestemming kijk je vanuit je kamer zelfs uit op de wijngaarden. Het hotel begon namelijk ooit als wijnhuis en voegde steeds nieuwe voorzieningen toe, zoals een wellness en golfbaan.

Alle energie wordt natuurlijk opgewekt en het eten - met de lekkerste hazelnoten ooit - is door locals geproduceerd.

3. Danpaati River Lodge, Suriname

Een bijzonder project in Suriname: je slaapt er in een huisje middenin de ongerepte natuur. Voor gasten is het een onvergetelijke ervaring, voor de plaatselijke bevolking een steuntje in de rug.

Het zorgproject van de Lodge richt zich op de twaalf omliggende dorpen, ondersteund door Nederlandse organisaties. Ze hebben crèches opgericht en bieden bewoners trainingen en banen bij de Lodge.

4. Malawi Conservation Experience

Malawi gaat al tijden gebukt onder stroperij, ontbossing en andere natuurcriminaliteit.

Daarom zijn er nu de Malawi Conservation Experience-reizen, bedoeld om toeristen te laten meewerken aan het herstel en behoud van de wilde dieren, flora en fauna.

Twee weken lang duik je als avonturier in het natuurreservaat, dat olifanten en apen behandelt en weer terugbrengt naar de eigen leefomgeving. De reis wordt afgesloten met een paar dagen Kanda Beach, om bij te komen van alle indrukken. 

5. QO-hotel

Dit hotel in Amsterdam is opgebouwd uit louter gerecyclede en lokale materialen; er is onder andere een oude Shell-toren in verwerkt. Het is voorzien van aluminium panelen, om energieverspilling tegen te gaan en op het dak worden groenten en fruit gekweekt.

Checklist duurzaam reizen:

1. Eco-friendly

Zoek een hotel dat energie gebruikt die uit natuurlijke bronnen is gewonnen, bijvoorbeeld zon en wind. Ruil het reizen per kerosine slurpend vliegtuig of cruiseschip in voor een comfortabele tocht met de trein. 

2. Local-friendly

Koop de producten die je op vakantie nodig hebt, ter plekke. Schakel voor diensten en klussen locals in.

3. Destination-friendly

Is eigenlijk ook eco-friendly, want iedereen begrijpt dat het milieu minder belast wordt door een fietsvakantie naar de Ardennen dan door een reis naar Australië.

Maar een destination-friendly vakantie is er vooral een, waarbij je je bestemming weloverwogen kiest en rekening houdt met de risico’s van overtourism. 

4. Consuming-friendly

Vermijd verspilling waar je kunt. Laat dus niet de handdoeken automatisch dagelijks verversen in je hotel en neem grote verpakkingen shampoo mee in plaats van mini-flesjes. 

Nu in Nouveau

In de nieuwe Nouveau lees je deze maand nog veel meer over duurzaam reizen. Op de cover staat powervrouw Susan Visser, de actrice die laat zien wat veerkracht is, een lans breekt voor positiviteit, en altijd – hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn – het leven wil vieren.

Verder natuurlijk weer glanzende reportages en watertandend mooie mode & beauty. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in