Bloemlezing uit het complete oeuvre van Toon HermansHermans

'Op zondagmorgen neem ik weleens de tijd om wat te mediteren: wie ben ik? Wat doe ik hier? Wat is leven? Vaak kom ik tot dezelfde gedachte. Wie leven wil, moet beginnen met erin te geloven. Wat moet je met een leven waar je niet in gelooft? Iedere morgen begint met het geloof in de komende dag, en met het gevoel dat je die dag hebt gekregen. Hij wordt je geschonken door het leven, en het is goed hem bewust als een geschenk te beleven.' - Toon Hermans

Helemaal Toon is de ultieme bloemlezing uit het werk van Toon Hermans (1916-2000). Alle teksten, van gedichten en liedjes tot dagboeken en conferences, werden zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, populariteit en historische relevantie. Ze zijn niet chronologisch gerangschikt maar vertellen inhoudelijk wel het chronologische verhaal van Toons leven en werken. Het resultaat is een kleurrijk levensverhaal in Toons eigen woorden en verzen.

Article continues after the ad

Bijna een halve eeuw was Toon Hermans de bekendste en populairste artiest van Nederland en Vlaanderen. Zijn onemanshows lokten miljoenen naar het theater en het tv-scherm. Iedereen zong zijn liedjes mee. Geen dichter heeft ooit meer bundels verkocht. Geen cabaretier heeft ooit zoveel (en zo goed) geschilderd. Veel superlatieven voor een artistieke duizendpoot die dag en nacht bezig was met zijn vak(ken), maar ze zijn allemaal terecht.

Informatie:

Prijs € 29,99
ISBN 978 94 014 2847 7
ISBN E-Boek: 9789401434089
Uitgeverij Lannoo
www.toon100.nl