Hotel de Villa, Rome
Hotel de Villa, Rome

Er is altijd wel een excuus te verzinnen voor een paar dagen Rome.

In de Italiaanse hoofdstad ben je nooit uitgekeken, zoveel valt er te zien, te shoppen en te beleven. Om in stijl bij te komen van al dat moois kun je terecht in het net gerenoveerde Hotel de Ville. Het ligt vlakbij de Spaanse Trappen en op loopafstand van de Trevifontein, het Pantheon en het Villa Borghese park.

Article continues after the ad

Hotel de Ville is een Italiaans palazzo uit de 18de eeuw. Bij de restauratie is de vintage glamour behouden, maar is het hotel wel uitgerust met modern comfort en zoveel extra's dat ze je de stad in zullen moeten duwen.

Sommige kamers en suites op de bovenste etages bieden uitzicht over de stad en de sfeer is op zijn Italiaans: verzorgd, elegant en heerlijk 'bella figura'.

Het hotel staat bekend om haar verrukkelijke keuken onder leiding van Italiaanse chef Fulvio Pierangelini: denk aan een ontbijtbuffet met vers gebakken brioches, muffins en ander gebak, maar ook verse guacamole en andere gezonde zaken. Bij mooi weer kun je op de aangrenzende binnenplaats ontbijten.

Er zijn twee restaurants (La Sistina trekt veel locals, altijd een goed teken)...

...en Cielo, een geweldig dakterras, met uitzicht over Rome.

Heel Romeins is de spa, met onder andere massages en schoonheidsbehandelingen, een Mediterrane zoutinhalatiekamer, een hydropool en elke vorm van sauna of Romeins baden die je kunt bedenken, voor het geval je tot de conclusie komt dat je de rijen bij de Sixtijnse Kapel wel kunt missen.   

Foto's © Hotel de Ville / Rocco Forte Hotels

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in