Restaurantbelevingen zijn een ding! Voorloper in design en interieur ESTIDA speelt daar deze zomer slim op in. Hoe? Door drie bijzondere restaurants een heuse make-over te geven en zó de trend van verluxing in de horeca te laten zien. Echt iets voor ons! 

Overheerlijk eten en drinken, in een comfortabel decor met behulpzaam personeel en leuk publiek, wat wil je nog meer? Dit zijn de drie restaurants die ESTIDA onder handen heeft genomen. Aan tafel! 

Article continues after the ad

01. Restaurant Comer, Egmond aan Zee

Die ken je misschien al, juist omdat Restaurant Comer by Polonio pas nog werd geopend op een prachtplek. Namelijk, aan de duinen in Egmond aan Zee. Enfin, onder leiding van de van oorsprong Spaanse chef José Polonio worden hier - nog steeds - goddelijke Mediterraanse gerechten geserveerd met veel aandacht voor vlees, vis en fruits de mer. Dat zie je en dat proef je! 

What's new? De beleving van eten en drinken, deze is nu verdeeld in verschillende courts met ieder hun eigen uitstraling. Zo is er een grote open keuken, een koffiebar, wijnbar, bierbar, cocktailstation en een oesterbar. En er is nog meer, er is bijvoorbeeld een lounge gecreëerd aan het raam met uitzicht op de duinen en de zee. 

Binnenkort een dagje met vriendinnen uitwaaien in de duinen? En nadien neerploffen, hier moet je zijn. Restaurant Comer, een plek die je liever niet verlaat... 

02. Restaurant De Hoofdwacht, Gorinchem

Restaurant De Hoofdwacht is een begrip in Gorinchem (en omgeving). Desondanks was het restaurant, dat is gevestigd in een historisch pand, interieur-wise toe aan vernieuwing. 

En zo geschiedde, het interieur kreeg een flinke boost, werd gepimpt met art-deco elementen en de metershoge luifelkast die vanaf de bar beneden doorloopt via de vide naar de bovenste etage. Een ware eye-catcher! Ook leuk: Het Wijnhuis op de begane grond is volledig getransformeerd naar een eigentijdse ruimte met bakstenen wanden, muurschildering en riante, comfortabele banken met aaibare stoffen. Waar het prima toeven is, onder het genot van een wijntje (of twee).  

Wat er zoal op de menukaart staat? Voor een ieder wat wils, van poké bowl tot zeetong en vegetarische curry. Restaurant De Hoofdwacht is de reis naar Gorinchem waard, wedden?

Tot slot... Ten tijde van het online gaan van dit artikel nog wél under construction:

03. Toujours, Haarlem

Hoera! Het interieur urban frenchy bistro van Haarlem, Toujours krijgt een complete make-ove.r

Verwacht veel knalkleuren, spiegels, messing, geprinte fluwelen stoffen (de stoffen zijn speciaal voor Toujours ontwikkeld en handbeschilderd met afbeeldingen van Oost-Indische kers en pioenrozen, just saying) in combinatie met een stoere betonnen bar. Op de vloer komen Marokkaanse tegels die fungeren als een rode loper. Dat belooft veel goeds! 

Het is nog even wachten op dit fotogenieke decor, maar niet getreurd ,want de zaak en het terras blijven gedurende de verbouwing gewoon open. Daarbij blijft het menu met klassieke Franse gerechten en een funky Amerikaanse twist ongewijzigd. Never change a winning team zullen we dan maar zeggen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in