Keukenhof

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod.

De favoriet van Kim Wilde
Lisse - Keukenhof
Jaren tachtig-idool Kim Wilde is nóg onder de indruk van de twee keer dat ze in Nederland de Keukenhof bezocht. ‘Al die kleuren, nu begrijp ik waarom Nederlanders zo vrolijk zijn.’
Nou dat is toch reden om zelf ook weer eens een dagje bollenpracht in te plannen. Meer dan 20 bloemenshows en 7 miljoen bloeiende voorjaarsbollen geven de Keukenhof ook dit jaar een vrolijk aanzicht. Thema is deze keer Romantiek in de Bloemen. De geschiedenis van Keukenhof gaat terug tot de 15de eeuw. Gravin Jacoba van Beieren (1401-1436) haalde in Keukenduin groente en fruit voor de keuken van kasteel Teylingen. In 1641 werd kasteel Keukenhof gebouwd.
Info: De Keukenhof

Laatste kaarten voor Bach’s Matthäus Passion
Leiden - Pieterskerk
Echt waar! Er zijn nog kaarten voor de uitvoering van de Matthäus Passion door het Residentie Orkest, het Nederlands Kamerkoor en het Haags Matrozenkoor in de Pieterskerk Leiden. Een jaarlijkse paastraditie waar liefhebbers vanuit het hele land op af komen. Ook prominente politici als Mark Rutte. Opgevoerd in de prachtige gotische kerk kun je genieten van dit hoogtepunt uit de muziekgeschiedenis. Onder leiding van dirigent Jan Willem de Vriend wordt het oratorium over de lijdensweg van Jezus Christus uitgevoerd.
Info: De Pieterskerk

Laatste kans en…
Den Haag – Gemeentemuseum
Nog t/m 2 april te zien in het Gemeentemuseum de tentoonstelling: González, Picasso en vrienden.
Als Picasso aanklopt bij González voor hulp bij het omzetten van een tweedimensionaal ontwerp in een metalen sculptuur, is dat het begin van een intensieve samenwerking en de voortzetting van een bijzondere vriendschap. Voor González is het werken met Picasso een prachtig zetje op weg naar een eigen carrière als kunstenaar.

…de Nederlandse zon
Den Haag – Gemeentemuseum
Dit weekend start ook de tentoonstelling Max Liebermann, een zomers impressionist. Veel zonnige schilderijen maakte de beroemde negentiende eeuwse Duitse kunstenaar. Hij bracht veel zomers door in Nederland en dat is prachtig terug te zien in zijn zonnige doeken.
Info: Gemeentemuseum Den Haag

Gefeliciteerd! 60 jaar Atomium
Brussel – Atomium
Het symbool van Brussel en België viert zijn 60ste verjaardag en wel met drie tentoonstellingen: People of 58 , Podium 58 en Graphic 58. Te zien in zowel het Atomium als in ADAM Brussels Design Museum. Deze week is de spectaculaire opening met heel veel festiviteiten.
Info: Atomium

Uit eten: Tip van de redactie: Villa in the sky in Brussel
En als je toch in Brussel bent. Hoog in de lucht (120 meter) bevindt zich Restaurant La Villa in the Sky met een adembenemend uitzicht over Brussel. Culinaire hoogstandjes door de met een Michelin-ster bekroonde chefkok Alexandre Dionisio, die de meest opwindende heerlijkheden uit zijn cuisine tovert.
Info: La Villa in the Sky

Brabant Art Fair
Breda – Grote Kerk
Dit weekend is de Grote Kerk in Breda galerie voor vierhonderd kunstwerken van 67 verschillende kunstenaars, onder wie Mieke Robben. Zij is ook verantwoordelijk voor het campagnebeeld van de expositie. Naast de portretten van Mieke Robben zijn er werken van keramiek, brons en hout te zien, mooie schilderijen en sieraden, die tevens te koop worden aangeboden. Kortom, voor elk wat wils. De exposerende kunstenaars zijn op beide dagen aanwezig om te vertellen over hun eigen werk.
Info: Brabant Art Fair
 

Wende & Remy bij Nationale Ballet
Amsterdam - Opera & Ballet
Een prachtige productie van Het Nationale Ballet is Dutch Doubles. Duetten van grote choreografen in samenwerking met musici die zij bewonderen. Dat levert virtuoze schoonheid op en bijzondere combinaties, zoals Annabelle Lopez Ocho en Wende Snijders, Ernst Meisner en harpist Remy van Kesteren, Wubkje Kuindersma en Michael Benjamin. Hans van Manen tekende voor Déjà vu dat  door Igone de Jongh en Marijn Rademaker wordt gedanst op Arvo Pärt’s Fratres.  

Dutch Doubles mag je eigenlijk niet missen. Wij geven in elk geval 2x 2 kaarten cadeau voor de voorstelling van vrijdag 30 maart. Deze actie loopt t/m 27 maart. Uiterlijk 28 maart ontvang je een e-mail of je een van de winnaars bent. Deze actie is gesloten!

Kijk jij nog veel televisie? Gewoon, om 19:00 klaar zitten voor je favoriete programma? Vroeger zorgden we ervoor dat de afwas gedaan was voordat deze 9 televisieprogramma's begonnen. Zit jouw favoriet er ook bij?

Nu je tegenwoordig alles terug kan kijken, betrappen wij ons er wel eens op dat we ineens op zondagavond The Voice zitten te kijken. Heel handig, maar ergens ook wel jammer, want dat moment dat je hart een sprongetje maakte bij je favoriete begintune, daar blikken we graag nog even op terug.

1. Remember my name: Fame

De serie over talentvolle jongeren op de High School of the Performing Arts in New York deed ons dromen van grote danssuccessen op het toneel. Net als Leroy, Coco en Lydia! 

2. De Kleine Waarheid

Een jonge Willeke Alberti gaf met verve gestalte aan Marleen Spaargaren die haar burgerlijke, ouderlijk huis verlaat om te trouwen met Jan. De serie, gebaseerd op de trilogie van Jan Mens geeft een mooi tijdsbeeld!

3. North and South

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door All Patrick Swayze (@all_patrick_swayze) op

Met regelmaat wordt deze serie over het wel en wee van een aantal vooraanstaande Amerikaanse families in ten tijde van de slavernij herhaald. Dan zwijmelen wij weer even weg bij een jonge Patrick Swayze (Orry Main) en leven mee met Madeline...

4. Stuif es in

Dit kinderprogramma dat bij de AVRO werd uitgezonden 1968 en 1985 zette kinderen met een bijzonder talent in de spotlight. Ria Bremer presenteerde het programma waar het allemaal draaide om De Gouden Stuiver.

5. Dynasty

Natúúrlijk genoten we van alle intriges en de catfight der catfights in de vijver tussen Alexis (Joan Collins) en Crystal (Linda Evans).

6. De wrekers (The Avengers)

De serie over een stel Britste geheim agenten, compleet met bolhoed en paraplu. Dr. David Keel en John Steed gaan op jacht naar de moordenaar van Keel's vrouw. Emma Peel speelde de rol van Purdy (zo'n naam mocht toen nog). Later werd haar rol overgenomen door een jonge Joanne Lumley, beter bekend als Patsy uit Absolutely Fabulous.

7. Onedin Line

De serie over een familie in de scheepvaart begint in 1960 in Liverpool met een verstandshuwelijk tussen James Onedin en Anne Webster. Dat huwelijk komt onder druk te staan als stoomschepen de zeilschepen steeds meer vervangen.

8. Floris

Een jonge Rutger Hauer speelde ridder Floris. Paul Verhoeven regisseerde de serie, losjes gebaseerd op de successerie Ivanhoe uit Engeland. Er werden maar 12 afleveringen gemaakt, maar die zijn intussen zo vaak herhaald dat het er veel meer lijken!

9. The Brady Bunch

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Barry Williams (@thebarrywilliams) op

De sitcom over een grote gemengde familie met 6 kinderen was vooral een hit onder jongeren. De populariteit van de jonge acteurs was enorm!

Beeld: ANP

Is jouw favoriete serie niet genoemd? We zijn benieuwd welke dat is. Laat je reactie achter op Facebook of hieronder in de comments.

 

Vanaf donderdag 22 november is het Amsterdam Art Weekend in de hoofdstad. Er is enorm veel te doen, maar de reizende expositie van Chinese kunstenaar & camouflagemeester Liu Bolin in Andaz Amsterdam Prinsengracht gaan we zéker bekijken.

Zie jij het? De kunstenaar staat gecamoufleerd 'verstopt' op de bovenstaande foto. Magistraal!

Eerder dit jaar koos het prestigieuze champagnehuis Ruinart, Liu Bolin voor hun jaarlijkse artistieke samenwerking.

Dit resulteerde in ‘Reveal the (in)visible’: een serie buitengewone foto’s en een video, waarbij Bolin zichzelf - soms in het gezelschap van één of meerdere werknemers van het champagnehuis - zo liet camoufleren dat hij opgaat in de omgeving van Maison Ruinart.

Van de druivenvelden tot de iconische kalkstenen kelders, ieder deel van het productieproces van een fles Ruinart komt aan bod. 

Van 22 tot en met 25 november komt een selectie van dit werk naar Nederland en is te zien in de openbare ruimten op de begane grond van het Andaz Amsterdam Prinsengracht en in een speciale RuinartProfessionals 'Lounge (alleen op uitnodiging toegankelijk).

Naast de foto’s van Liu Bolin, worden ook de bijbehorende speciaal beschilderde camouflagepakken tentoongesteld. 

En daar drinken we natuurlijk op 

In de Bluespoon Bar van het hotel geniet je van een speciale Ruinart Long Life Elixir-cocktail, of een glas Ruinart champagne. Daar haal je ook een kaart op van de speciale Andaz x Ruinart-kunstroute die door Amsterdam Art is samengesteld.

De perfecte start een weekend kunst en culinair genieten in Amsterdam. Vanaf donderdag 22 november. Gaat dat zien!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in