Invloedrijk, spraakmakend en maatschappelijk betrokken: dé ingrediënten van een bomvolle Libelle. Het blad bestaat 85 jaar en dat wordt gevierd met een groots jubileumnummer: 'Vier Het Leven'.     

 

Nouveau feliciteert haar buurvrouw Libelle met deze enorme mijlpaal!

Article continues after the ad

Golden Girls

Voor deze bijzondere editie wist het magazine wel een heel bijzondere familie te strikken: de Schuurmannetjes. Maar liefst drie generaties: Katja Schuurman (44) met haar moeder Sonja (70) en dochter Sammie (8). Ze praten over het leven en de bijzondere band met elkaar.

Warm nest

Katja: "Van mijn ouders heb ik het goede voorbeeld gekregen, zij hebben zo’n sterke relatie en hebben het ontzettend met elkaar getroffen. Natuurlijk vind ik het jammer dat ik Sammie niet een gezin kan geven waar papa en mama bij elkaar zijn.

Maar ik weet wel dat we het goed doen samen, ook met Freek en Igone (de vriendin van Katja’s ex Thijs, red.) erbij." Katja wil haar dochter Sammie graag een warm nest bieden en haar niet te veel een richting uit sturen.

"Ik denk soms dat ouders opvoeding overschatten en hun kinderen te veel willen kneden. Kinderen zijn al wie ze zijn, ze hebben een eigen persoonlijkheid. Ik laat Sammie zien hoe ik in het leven sta, ik bied haar keuzes en hoop haar daarmee te inspireren.”

Hechte familie

Moeder Sonja is dol op haar dochters Katja en Birgit. zien. "Ik spreek mijn dochters niet iedere dag, maar we hebben veel contact. We vormen een warm en hecht gezin, het familiegevoel is belangrijk voor ons."

Libelle wist niet alleen deze golden girls te strikken voor hun feestnummer, ook onder meer Saskia Noort en Willeke Alberti (74) vertellen over het vrouw zijn, het leven en hun carrière. 

Sterke vrouwen

Willeke Alberti: "Ik kom uit een geslacht van sterke vrouwen. Mijn moeder kwam vanuit Brabant naar Amsterdam om filmster te worden. Ze heeft in een paar filmpjes gespeeld, maar daarna trouwde ze met mijn vader en wijdde ze zich aan haar gezin.

Ze heeft mij altijd gestimuleerd om mijn dromen te volgen.Tot aan het einde van haar leven heeft ze van mijn succes genoten. Ik heb deels ook haar ambities waargemaakt.”

Bron: Libelle Beeld: Libelle

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in