Nouveau’s fashion vlogger Anita Willemars verraste haar man met een culinair weekend weg in Landhuishotel de Bloemenbeek in de Lutte, Twente. Ze laat je zien welke fashion-items altijd in haar weekendtas zitten.

“Een weekendje weg met mijn eigen man, dat komt er bijna nooit van. Ik wilde hem verrassen met een bijzondere ervaring: eten in een Michelinsterrenrestaurant met daarbij een overnachting. Ideaal, want zo hoef je niet na te denken over wie er naar huis rijdt. Pak je je tas met een gezinsweekend wat praktischer in, voor dit weekend samen waren dit mijn vijf onmisbare fashion-items.”

1. Een jurk
Elke jurk is goed, maar een glittertje of een sexy uitsnijding maakt ‘m wel extra feestelijk. Let op dat hij comfortabel zit. Juist in sterrenrestaurants zit je lang aan tafel. Als je jurk met elke hap wat strakker gaat zitten, dan wordt de stemming er meestal niet beter op.

2. Hoge hakken
Klinkt flauw, maar elke jurk wordt mooier (en sexyer) met een hakje. Je moet er natuurlijk wel op kunnen lopen, maar een groot voordeel van de keuze voor dit weekend is dat het restaurant en het hotel bij elkaar horen, dus na het eten loop je zo naar je kamer.

3. Avondtas
Met een klein tasje maak je van een gewone jurk al direct een cocktailjurk. Denk aan Máxima, die met haar kleine tasjes altijd chic oogt. En in dit geval hoeft er alleen een telefoon en de kamersleutel in te passen.

4. Dik vest
Na een avondje uit, waarin ik meestal net te veel eet en drink, is een lange wandeling de volgende dag ontzettend fijn. Dus stop ook wat warme en makkelijke kleren in de tas.

5. Wandelschoenen
En dan moet je natuurlijk niet je wandelschoenen vergeten. Zeker op het platteland zijn goede schoenen aan te raden, zo kun je lekker het bos in.

Extra tip: Doe altijd een zwempak in je weekendtas. Neemt geen ruimte in en je weet maar nooit waar je terecht komt.

Genoten
Anita boekte een aantrekkelijk Kras Culinair arrangement, met een diner in Michelinsterrenrestaurant De Bloemenbeek en een overnachting in het bijbehorende landhuishotel. “Het arrangement omvatte een driegangenmenu, met vooraf drie heerlijke amuses. Veel lokale producten en ook de uitleg bij de gerechten was interessant. Toen ik de smakelijk uitziende kaastrolley zag, hebben we het menu uitgebreid met een kaasplankje. Onze hotelkamer in het landhuishotel was ruim en ‘country style’ ingericht, met prachtig uitzicht op de velden. We hebben in bed de zon zien opkomen.''

Gaan?
Boek het Nouveau-arrangement via deze website (al vanaf € 99 p.p.) t/m 31 januari 2018. Het arrangement bestaat uit:

Inclusief
- 1x overnachting in 4-sterren Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek
- Ontvangst met sprankelend aperitief 
- 1x 3-gangendiner ''choix de chef'' in restaurant De Bloemenbeek
- Gratis upgrade naar een suite 
- 1x ontbijtbuffet

Niet inbegrepen
- Reserveringskosten € 19,50 per boeking
- Toeristenbelasting € 1,46 p.p.p.n. 

Kijk voor meer culinaire arrangementen op kras.nl/michelin of bel voor meer informatie naar 088-0885886 (lokaal tarief).

 

Dit weekend staat natuurlijk in het teken van HET HUWELIJK. 

Daarom delen we graag de beste kijk- en luistertips voor prins Harry en Meghan Markle:

NOS Op de Nederlandse televisie is het huwelijk live te volgen op de NOS, via radio, televisie en app:
Om 12.15 uur begint de uitzending (in Engeland is het dan 11:15 uur). Driekwartier voor de ceremonie in St George’s Chapel. De huwelijksceremonie is ook te volgen via de livestream op NOS.nl en de NOS-app. Onze eigen Hoofdredacteur Claudia geeft om 11.45 uur live verslag uit Engeland op NPO2.

BBC De meest complete reportages kun je vinden op de Britse televisiezender BBC ONE. De volgende programma's zijn er te zien, Nederlandse tijd:

  • Vrijdag 18 mei van 20:00 uur tot 21:00 uur: In het programma The Royal Wedding: They’re Getting Married In The Morning volg de je 'voorbeschouwing' op BBC ONE.
  • Zaterdag 19 mei van 7:00 uur tot 10:00 uur: In het programma BBC Breakfast zullen de verslaggevers in Windsor al aftellen naar de bruiloft en het laatste nieuws.
  • Zaterdag 19 mei van 10:00 uur tot 15:00 uur: Officiële uitzending van de bruiloft, The Royal Wedding: Prince Harry And Meghan Markle live te volgen zijn. Ook te volgen op BBC News Channel en via livestream op BBC iPlayer.
  • Zaterdag 19 mei van 19:30 uur tot 21:00 uur: BBC TWO neemt het over met een terugblik op de dag in het programma The Royal Wedding: Highlights of the Day.

Maar er is natuurlijk nog wel meer te doen dit Pinksterweekeind

Muziek in oude Hofjes

Leiden
Een geweldig muziekevenement met meer dan 200 concerten uitgevoerd in 16 van de mooie hofjes van Leiden. Het gaat om overdekte locaties, zoals o.a. de Pieterskerk, de Oude UB, de tuinzaal van de Burcht, Sijthoff Cultuurcentrum, de Koolzaal van BplusC en de Stadsgehoorzaal. Van klassiekke en Oude Muziek tot pop, jazz en Folk.
Info: Leidse Hofjes Concerten

Opera in Rotterdam
In het teken van heldenmoed staan de Operadagen in Rotterdam dit jaar. Het muziektheaterfestival met eigentijdse, vernieuwende en grensverleggende internationale producties heeft tot 2020 als thema Lost & Found. Prachtige voorstellingen waarin het gaat over het verleggen van grenzen en de zoektocht naar een nieuwe identiteit.
Info: Operadagen Rotterdam

Gratis naar Armando en Mondriaan
Museum Flehite – Amersfoort
Museum Flehite wordt gerenoveerd vandaar dat je van zaterdag t/m maandag in het Rietveldpaviljoen aan de Amersfoortse Zonnehof (gratis) de nieuwe tentoonstelling Armando tot Mondriaan tot Wolter kunt zien. Deze drie kunstenaars hebben niet alleen hun vak met elkaar gemeen, maar ook het feit dat ze opgroeiden in Amersfoort. Alle drie lieten zij zich inspireren door de natuur. Naast het werk van Armando, Mondriaan en Wolter, toont de tentoonstelling werken uit de collectie van Museum Flehite van o.a. Engelbert L'Hoëst, Jakob Nieweg en Albert Fiks.
Info: Museum Flehite

Pinksterbrocante
Paleis het Loo – Apeldoorn
Een mooi servies, een vaas die je al jaren zocht… je vindt het misschien wel op het Stallenplein van Paleis Het Loo. Daar kun je zaterdag 19 mei, zondag 20 en maandag 21 mei terecht voor een brocante fair. De kramen hebben uiteenlopende thema’s: Victoriaans, stoer, romantisch en industrieel. Neem als je er toch bent meteen even een kijkje in de koetshuizen waar koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden te zien zijn.
Info: Paleis het Loo

Mooie muzen
Kröller Müller Museum – Otterlo
In het prentenkabinet presenteert het museum lithografieën van Henri Fantin-Latour uit eigen collectie. Een bijzondere presentatie, omdat deze werken vanwege hun kwetsbaarheid zelden te zien zijn. Meer dan 190 litho’s laten mooie muzen zien van de kunstenaar die vooral bekend is om zijn portretten en bloemstillevens.
Info: Kröller Müller Museum

 

Gin voor gevorderden. De niet te stuiten opmars van gin duurt voort. Voor liefhebbers van dit veelzijdige destillaat is er goed nieuws:

Het festival is dit jaar in 3 verschillende steden. De eerste versie is al aankomend weekend op het NDSM-terrein in Amsterdam.

Er zijn masterclasses, seminars en proeverijen die je kosteloos kan bijwonen. Het proeven van verschillende gins is bij de prijs inbegrepen, alleen als je een mix wilt drinken, reken je deze af.

Ook leuk: De Gin-boot vaart vanaf het Centraal Station rechtstreeks naar Undercurrent.

Het gin-festival is dit jaar in Amsterdam (18, 19 en 20 mei), Utrecht (8 en 9 juni) én Rotterdam (23 juni). Hier proef je meer dan honderd verschillende gins. En elke smaakt weer anders. De combinaties zijn eindeloos. Vind je favoriet!

ginfestival.nl