Isa en Medina zitten samen aan de gin tonic als de 'goede voornemens' ter tafel komen. En dan krijgen ze ineens een lumineus idee!

Samen in een nieuwe Amsterdamse hotspot zaten we die avond wat verveeld om ons heen te kijken: hoezo hotspot? Meer ‘dertien in een dozijn’. Het werd nog erger toen we de kerstlichtjes in de gaten kregen… Nu al? Oh nee, de feestdagen komen er weer aan! Voor de meeste mensen een warm, gezellig samenzijn, voor ons toch altijd weer een keiharde confrontatie met het alleen zijn. Niet echt iets om naar uit te kijken.

Ons humeur zakte nu echt tot onder nul. Gin-tonic dan maar? Dat kan, zoals jullie weten, nog weleens helpen. Daar ons humeur maar niet wilde opklaren, zaten we binnen no time aan onze derde. Oeps, waren we nu alweer vergeten dat we daar niet meer tegen kunnen? Nee hoor, dit was pure overmacht, beyond our control en inmiddels ook niets meer aan te doen. Ineens kwam het begrip Goede Voornemens ter tafel.

Goede voornemens

Ach, dat was nou leuk, we vergeten de feestdagen en focussen ons alvast op het Nieuwe Jaar! We kregen spontaan zin om allebei een lijstje te maken. Het duurde even voordat we de aandacht hadden van de zeer arrogante, veel te knappe, totaal ongeïnteresseerde barman. ‘He knapperdje.’ Het knapperdje keek ons misprijzend aan. ‘Ik heet Mark, en als ik u was zou ik overgaan op een watertje.’ ‘Hoezo u? Pen en papier graag, als jij tenminste nog weet wat dat is?’

We maakten het geijkte lijstje: minder drinken, te weten gin-tonics, meer sporten, op tijd naar bed, meer leuke dingen met de kinderen doen… En toen werd het stil. Pff, wat een treurigheid, hoe saai kun je worden? Dodelijk! Als we dit daadwerkelijk zouden volbrengen zouden we zeker brave burgeressen zijn, maar was dit werkelijk wat we wilden? We hadden het helemaal gehad met die verrekte goede voornemens!

Kunnen we met dat hele begrip ‘goed voornemens’ niet iets doen waardoor het wel te hachelen is? Moeten we niet een stichting of een goed doel beginnen? Iets significants betekenen voor onze medemens? Een avond organiseren met allemaal BN’ers, of alleen rijke single mannen en natuurlijk heel veel drank… O nee, geen drank meer voor ons. 

Voor elkaar

En toen kwam een van ons op het lumineuze idee om voor elkáár goede voornemens te bedenken. Ineens hadden we weer zin in het leven en dartel sloegen we aan het denken. We bestelden wel nog een laatste gin-tonic, om het af te leren. Een van ons begon meteen bloedfanatiek te schrijven en ook nog eens keihard te lachen, mompelend ‘Ja, dit is echt iets waar jij nog aan moet werken,’ en: ‘God, wat zal het een opluchting zijn als je dát niet meer doet.’

De ander viel stil, tot ook zij de geest kreeg en zich met rode konen op het papier stortte. Klaar! Met een verbeten blik keken we elkaar aan en schoven we de vellen over tafel. We lazen de ultieme kritiek op elkaar, die nooit uitgesproken was en nu keihard voor ons lag, zwart op wit, geen ontkomen meer aan. Wat er daarna gezegd werd, houden we even voor ons, maar dat er van alles over en weer ging, waar vervolgens het laatste woord nog niet gesproken is, dat is een feit.

Gelukkig was een van ons zo verstandig om er acuut een einde aan te maken door onze papiertjes, ietwat theatraal doch ferm, in de fik te steken. De ander trok haar van de stoel en samen waggelden we weer intens tevreden met elkaar naar buiten. De knapperd riep ons nog iets na, misschien iets over de rekening? We zullen het nooit weten. Maar onze vriendschap was gered.

Happy New Year!

Je bent fan of geen fan van de jumpsuit. Ik heb er al heel wat in de kast hangen. Maar deze jumpsuit met fifties print had ik nog niet. Het printje maakt iedereen vrolijk, zelfs op straat roepen mensen spontaan dat ze mijn pak zo leuk vinden. En hij zit ook zo lekker.

Hier 5 voordelen (en 1 nadeel) voor het dragen van dat ene jumpsuit:

Vriendinnen hoor ik weleens zeggen dat mannen een jumpsuit niet sexy vinden. Kan ik mij niets bij voorstellen, ik voel mij juist hartstikke sexy in de jumpsuit.

5 voordelen:

* Een jumpsuit zit heerlijk comfortabel, het lijkt een beetje op de pyjama van vroeger

* Je hoeft niet na te denken hoe je de jumpsuit combineert, je bent in één keer klaar

* Een jumpsuit doet je echt slanker lijken, dat komt omdat je van top tot teen in één kleur of print te zien bent

* Een jumpsuit kun je bijna voor elke gelegenheid aan, sportief met sneakers, chic met ‘high heels’ of zakelijk met een mooie platte schoen

* Een jumpsuit kun je het hele jaar dragen, bijv met een vest of colbert. Als de lange lijn (van top tot teen) maar zichtbaar blijft voor het afkledende effect

1 nadeel:

* Zodra je naar het toilet gaat, ben je wel meer tijd kwijt om dat hele pak uit te trekken, en daarna weer dicht te knopen

Hier mijn vijf favoriete jumpsuits van het seizoen + die ene die aan heb. Klik op de afbeelding om meteen te shoppen!

1. Blauwe jumpsuit met bloemen en wikkelstrik

&Otherstories € 99,-

2. Jumpsuit met bloemenprint en plooien

Zara, € 49,99

3. Zijden jumpsuit met kleine bloemen

LK Bennet € 455,-

4. Linnen jumpsuit in jeanslook

Burberry, € 790,-

5. Jumpsuit met fantastische print en korte pijpen.

BA&SH, € 260,-

En natuurlijk mijn eigen jumpsuit met een fifties print.

Wowtogo, € 129,95

 

Isa Hoes (50) en Medina Schuurman (48) zijn beiden actrice en schrijfster. Samen schreven zij Te lijf: de kunst van het mooi ouder worden én hun nieuwste boek: I'M Lijfboek. Dat ligt vanaf vandaag in de winkel.

In Nouveau schrijven ze hun column over een 'bijzonder event'. Maar wat dat ook alweer is?

"Vorige week hadden we een ‘heel bijzonder’ event. Dat wisten we al een maand van tevoren. Maar in diezelfde maand hadden wij ook een deadline voor ons nieuwe boek, dus dat betekende dag en nacht werken, oppas regelen en eten laten bezorgen.

Wat het ‘heel bijzondere’ aan het event was, waren we allang vergeten, maar er stonden grote uitroeptekens achter, dus daar moesten we bij zijn! Dat je bij een ‘heel bijzonder’ event ‘heel bijzonder leuk’ aangekleed moet zijn, namen we even voor lief.

Ditmaal zouden we wel iets ‘heel bijzonders’ uit onze kast trekken op de dag zelf. Kleding zat!

Helaas, op de middag van het event zijn we tot het laatste moment nog aan het schrijven. Het is inmiddels half vier en stipt vijf uur moeten we op dat ‘heel bijzondere’ event aanwezig zijn.

'Dat kan écht niet meer, dat jurkje...'

We moeten dus beiden iets uit de kledingkast van Isa halen. ‘Wat vind je hiervan?’ ‘Really? Dat kan echt niet meer Ies, dat jurkje.’ ‘En dit pak dan? Past me niet meer.’ ‘Gooi het weg dan!’ ‘Nee, want ik wil dat het weer gaat passen!’

Zo wordt het half vijf. Geen outfit. Wat nu? In pure paniek rennen we naar de eerste de beste winkel in de P.C. Hooftstraat.

Mét hartkloppingen en zonder make-up storten we ons op de verkoopster, die net met de vrouw van een voetballer – wie anders – in gesprek is. ‘Help ons, we hebben niks om aan te trekken!’

In no time twee nieuwe outfits

Beide vrouwen rukken in no time twee prachtige outfits inclusief hakken - die we altijd al wilden hebben, hoe leuk! - uit de rekken. Wij schieten de paskamer in en de vrouw van de voetballer smeert snel onze lippen rood met een prachtige Chanel-lipstick.

Dan rijdt ze, heel lief, haar auto voor en mogen we er zo in springen. Wel nog even afrekenen. Oei! Minimaal drie maandsalarissen, maar de tijd dringt.

Hup, auto in, auto uit, precies op tijd. We did it! high-fiven we met de vrouw van de voetballer. ‘Tof wijf ben je, als we ooit iets voor je kunnen doen..!’ 

Iedereen ligt op de grond

Trots als twee pauwen stappen we kittig de ruimte in. Gek, iedereen ligt op de grond. En iedereen is halfnaakt… Verkeerd adres? Nee, we zijn goed.

Ineens weten we weer wat dat bijzondere nou was: op een groot lcd-scherm zien we teksten als: ‘Ontwikkel je zelf, ontdoe jezelf, wees puur, wees naakt, wees…’ nou ja, alles wat wij niet zijn.

Stonden we daar in onze iets te krappe, veel te dure Prada’s. We hebben meteen rechtsomkeert gemaakt. Wilden nog naar de kroeg, maar ja:  geen geld meer.

Wij eten nu voorlopig enkel sla. Passen we straks wel weer in onze kleren. En die schoenen... die hebben we nu mooi wel!"

Isa & Medina hebben een nieuw boek geschreven: I'M Lijfboek. Vanaf vandaag in de winkel!