Witte tanden dragen bij aan een mooie glimlach. Helaas kan door de jaren heen de kleur van je tanden zijn veranderd. Wil jij ook weer breeduit kunnen lachen zonder daarvoor je tanden te hoeven bleken? Pas dan deze tips toe.

1. De juiste kleur op je lippen

Kies voor een lippenstift met een blauwe ondertoon. Denk aan bessen, pruimen of dieprode tinten. Deze kleuren neutraliseren de gelige teint van je tanden, waardoor ze witter ogen.

Article continues after the ad

2. Let op met eten en drinken

Keuzes in je voedingspatroon kunnen invloed hebben op de kleur van je tanden. Drink je bijvoorbeeld graag wijn? Dan kun je beter kiezen voor witte wijn in plaats van de rode variant. De tannines in rode wijn zorgen er namelijk voor dat je tanden verkleuren, zo weet de Vlaamse website Goed Gevoel.

Ook door het drinken van koffie kunnen je tanden gaan verkleuren. Wil je 's ochtends echt niet zonder koffie de dag beginnen? Spoel je mond dan na het koffie drinken met wat water en poets vervolgens gelijk je tanden om dieperliggende vlekken op je tandglazuur te voorkomen.

3. Huis-tuin-en-keukenmiddeltjes

Een andere optie is om te kiezen voor huis-tuin-en-keukenmiddeltjes. Zo zou kurkumapoeder kunnen helpen om je tanden witter te maken: meng wat van dit poeder met zout en limoensap, doop je tandenborstel erin en poetsen maar.

Maar pas op met kurkuma als je borstkanker hebt of hebt gehad en hormoonremmers als Tamoxifen slikt, zo waarschuwen deze artsen.

De bladeren van de heilige basilicum zouden ook een blekende werking hebben. Bovendien zouden deze je tanden kunnen beschermen tegen problemen als parodontitis, meent ahealthylife.nl.

Zo werkt het: leg een paar bladeren heilige basilicum een paar uur lang in de zon. Als ze droog zijn, verpulver ze dan tot poeder. Meng het poeder met je gewone tandpasta en poets hiermee je tanden.

Een andere mogelijkheid is dat je een pasta maakt van basilicum bladeren en mosterdolie. Met dit mengsel kun je dan je tanden poetsen.  

Toch tanden bleken?

Overweeg je om wel je tanden te gaan bleken? Vraag dan je tandarts en/of je mondhygiënist om raad. 

Bronnen: goedgevoel.be, margriet.nl, ahealthylife.nl
Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in