Als de Harvard Medical School het heeft onderzocht, kun je ervan uitgaan dat het wetenschappelijk bewezen is.

En dat is in dit geval heel goed nieuws, want hun research wijst uit dat het wekelijks eten van chocolade vele voordelen heeft. Dat komt door de flavonoïden, ook wel bekend als polyfenolen. Die fungeren als een sterke antioxidant voor de huid. Als je voedsel eet dat rijk is aan flavonoïden, krijg je een veel gladdere huid, zonder vlekken of vlekken van irritaties of puistjes.

Article continues after the ad

De ideale hoeveelheid

Lees wel even verder voor je een reep Tony Chocolonely inslaat, want niet alle soorten hebben dezelfde voordelen. Het idee is: hoe bitterder en zuiverder, hoe meer flavonoïden de chocolade bevat. Hij moet ook minimaal 70% uit pure cacao bestaan en ongeveer 3 gram per week is de ideale hoeveelheid om er echt resultaten van te zien. Dat is inderdaad helaas geen hele reep. 

Nog meer voordelen

Chocolade is trouwens niet alleen goed voor je huid, het heeft meer gezondheidsvoordelen.

1.    

Het zal geen verrassing zijn dat je er gelukkig van wordt, dat komt omdat het positieve effect heeft op je mentale prestaties, alertheid en concentratie. Dat komt omdat chocolade cafeïne bevat dat de concentratie en reflexen verbetert en onmiddellijk weer energie geeft.

2.    

Het stimuleert de bloedcirculatie en dat is goed voor ons hart, maar voorkomt bijvoorbeeld ook dat je donkere kringen onder je ogen krijgt.

3.    

Je krijgt geen puistjes van chocolade, die krijg je namelijk van de suiker die je talgproductie stimuleert en ontstekingen veroorzaakt. Daarom is donkere chocolade de beste keuze: daar zit minder suiker en vet in.

Bron: Foreo

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in