Ze bezit een paar vroegere schatten van haar beroemde grootmoeder: een witte linnen teddybeer, een paar kasjmieren truien van Ralph Lauren en een ketting met zeventien gouden harten. Maar volgens Audrey Hepburns kleindochter Emma Ferrer, was het vooral haar innerlijke schoonheid in plaats van de chique bezittingen, die haar oma uniek maakten.

“Ik zou zo graag willen dat ik haar had gekend, omdat iedereen die haar heeft ontmoet, zegt dat ze nog liever en stralender was dan in haar films", zegt Emma (23), dochter van Audreys zoon Sean Ferrer in People magazine.

Vraag Emma naar haar favoriete anekdote over haar grootmoeder, en ze vertelt er een die "echt Audreys definitie van schoonheid belichaamt." 

Lees ook: Deze 9 stijlregels van Audrey Hepburn zijn nog altijd helemaal van nu

Haar speciaalste foto
“Tegen het einde van haar leven, werd mijn oma door het American Photomagazine gevraagd om haar favoriete foto van zichzelf te kiezen voor een special; andere beroemdheden kregen hetzelfde verzoek. Audrey koos deze foto (zie boven), die John Isaacs - een fotograaf voor de Verenigde Naties en National Geographic - had gemaakt van haar, samen met een kind, tijdens een van haar reizen voor Unicef."

'Waag het niet om mijn rimpels weg te poetsen'
“Ze houdt het kind in haar armen en samen lachen ze", zegt Emma, die zelf schildert, acteert (hoe kan het ook anders) en een junior ambassadeur is voor vluchtelingenorganisatie UNHCR. “Fotograaf John belde haar op en vroeg mijn oma of hij de foto misschien een beetje moest photoshoppen, omdat er nogal wat rimpels zichtbaar waren. Ze zei tegen hem: 'Waag het niet om ook maar een van die rimpels weg te poetsen, ik heb elke rimpel verdiend." 

Audrey Hepburns kleindochter Emma Ferrer (23)

Nooit ofte nimmer
“Mijn oma heeft geen seconde nagedacht over plastische chirurgie", aldus Emma, die - samen met haar vader - werkt aan een stijlboek, geïnspireerd op Audrey, dat volgend jaar verschijnt. "Voor haar waren rimpels symbolen van ouder worden, ervaring en wijsheid."

Bron: Town and Country Magazine

Caroline Tensen vond het weer eens tijd voor een ander kapsel en daarom mocht vaste haarstylist Leco van Zadelhoff d'r haar weer onder handen nemen. Over het resultaat is iedereen enorm te spreken.

Leco, die koos voor de zogenoemde pixie cut (heel kort koppie) plaatste een foto van Caroline met d'r nieuwe lokken op Instagram.

'You rock every kapsel'

In rap tempo regende het positieve reacties. 'Pittiger en veel vlotter. Het staat je geweldig, Caroline.' En: Wow, you rock every kapsel!', zijn nog maar een paar van de vele positieve geluiden. 

 

Lets go pixie voor @carolinetensen .... #lecolook #shorthair #shorthairrocks

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff ␤ (@lecolook) op

Voordelen

De presentatrice heeft al jarenlang een kort kapsel, maar weet ons elke keer weer te verrassen. Wist je trouwens dat er heel veel voordelen aan een kort koppie zitten? Zo zit je haar sneller in model, is het eerder droog en is het gezonder dan wanneer je lang haar hebt.

Andere kleuren

Verder vallen je ogen ook veel meer op als je kort haar hebt. Daarnaast kun je ook vaker van kleur veranderen dan vrouwen die lang haar hebben. Je haar blijft veel gezonder. En daarnaast heb je veel minder shampoo en conditioner nodig, scheelt ook weer een hele hoop. 

Bekijk hieronder nog een aantal beroemde korte kapsels.

Actrice Robin Wright (52)

Actrice Jamie Lee Curtis (59)

Actrice Meg Ryan (56)

Actrice Jane Fonda (80)

Kortwieken?

En al overtuigd? Ook tijd voor een korte coupe?

Bron: Instagram Beeld: ANP/Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

 

Maak je vakantielook compleet met beachwaves in je haar. Make-up artist Carmen Zomers legt je in een snelle video uit, hoe je dat doet.

Beauty by Carmen:

Meer beautyvideo's van Carmen bekijken? Dat kan op Margriet.nl

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in