Ze bezit een paar vroegere schatten van haar beroemde grootmoeder: een witte linnen teddybeer, een paar kasjmieren truien van Ralph Lauren en een ketting met zeventien gouden harten. Maar volgens Audrey Hepburns kleindochter Emma Ferrer, was het vooral haar innerlijke schoonheid in plaats van de chique bezittingen, die haar oma uniek maakten.

“Ik zou zo graag willen dat ik haar had gekend, omdat iedereen die haar heeft ontmoet, zegt dat ze nog liever en stralender was dan in haar films", zegt Emma (23), dochter van Audreys zoon Sean Ferrer in People magazine.

Vraag Emma naar haar favoriete anekdote over haar grootmoeder, en ze vertelt er een die "echt Audreys definitie van schoonheid belichaamt." 

Lees ook: Deze 9 stijlregels van Audrey Hepburn zijn nog altijd helemaal van nu

Haar speciaalste foto
“Tegen het einde van haar leven, werd mijn oma door het American Photomagazine gevraagd om haar favoriete foto van zichzelf te kiezen voor een special; andere beroemdheden kregen hetzelfde verzoek. Audrey koos deze foto (zie boven), die John Isaacs - een fotograaf voor de Verenigde Naties en National Geographic - had gemaakt van haar, samen met een kind, tijdens een van haar reizen voor Unicef."

'Waag het niet om mijn rimpels weg te poetsen'
“Ze houdt het kind in haar armen en samen lachen ze", zegt Emma, die zelf schildert, acteert (hoe kan het ook anders) en een junior ambassadeur is voor vluchtelingenorganisatie UNHCR. “Fotograaf John belde haar op en vroeg mijn oma of hij de foto misschien een beetje moest photoshoppen, omdat er nogal wat rimpels zichtbaar waren. Ze zei tegen hem: 'Waag het niet om ook maar een van die rimpels weg te poetsen, ik heb elke rimpel verdiend." 

Audrey Hepburns kleindochter Emma Ferrer (23)
Audrey Hepburns kleindochter Emma Ferrer (23)

Nooit ofte nimmer
“Mijn oma heeft geen seconde nagedacht over plastische chirurgie", aldus Emma, die - samen met haar vader - werkt aan een stijlboek, geïnspireerd op Audrey, dat volgend jaar verschijnt. "Voor haar waren rimpels symbolen van ouder worden, ervaring en wijsheid."

Bron: Town and Country Magazine

Last van een droge huid? Dat kan komen doordat je te warm doucht. Huidexpert Elian Brenninkmeijer geeft advies.

In de winter wordt de huid vaak droger, maar ook in de lente en zomer heeft de huid heel wat te verduren door schommelende temperaturen en blootstelling aan zonlicht.

 Elk dag (te) warm douchen doet er nog een schepje bovenop, aldus Dr. Elian Brenninkmeijer, dermatoloog bij Centrum Oosterwal in Alkmaar:

Advies van de huidexpert:

“Eén van de belangrijkste oorzaken van een droge lichaamshuid is de luxe van onze dagelijkse douche. Heerlijk natuurlijk maar (te) warm water - en vooral ook in combinatie met het gebruik van douchegel met zeep - stript als het ware het natuurlijke vetlaagje van de huid.

Dankzij de natuurlijke talgaanmaak wordt dit gemis telkens wel weer hersteld door het lichaam, maar de snelheid van de productie neemt op oudere leeftijd steeds meer af.

Koud douchen beter voor je huid?

Koud douchen is op frisse dagen uiteraard geen pretje, maar probeer dan wel na elke douche of bad het natuurlijke vetlaagje als het ware ‘terug te geven’:

Bijvoorbeeld door het lichaam in te smeren met een pure, voedende olie of rijke bodycrème.

Douche in elk geval nooit met heet water: Dat kan op een dag voor een verstoorde huidbarrière zorgen met  in sommige gevallen eczeem tot gevolg.” 

Hoe zit dat dan met een heet bad?

Daarvoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor de douche. Een heet bad kán de huidbarrière verstoren. Wel eens jeuk gehad na een warm bad? Dat kan een teken zijn van die verstoorde balans. Een goede, rijke bodylotion na het bad, kan je huid helpen herstellen. Ook geen straf!

Beeld: iStock

Wat is toch de magie van Grace Kelly? Filmster, prinses en stijlicoon voor altijd. Ze droeg één van de eerste 'it-bags' en schudde het paleis in Monaco lekker op. Met deze 5 tips ben je stijlvol á la Amazing Grace.

1. Draag parels. de parel is de koningin van de edelstenen en de edelsteen van de koningin.

2. Koop en draag alleen kledingstukken waar je oog op valt en blijf daar trouw aan.

 

I will never apologize for being me, but I will apologize for the times that I’am not #gracekelly

Een bericht gedeeld door Miss Kensington (@allisonkensington_) op

3. Draag geen korte rokken, want laten we eerlijk zijn: Wie heeft er nu mooie knieën?

 

Immortal style and elegance... 💕 #gracekelly #princessgrace

Een bericht gedeeld door Elisa Festa (@ellyprincy) op

4. Wandel regelmatig alleen in de natuur. Dat werkt als pure therapie.

 

#gracekelly #classic #classiccinema #classicfilm #oldclassic #butterfly #vintage

Een bericht dat is gedeeld door @ classic1348 op

5. Kijk nooit achterom. Koester liever mooie herinneringen dan spijt.

 

Een bericht dat is gedeeld door @platinumblonde1_ op