Schraal, kloofjes en velletjes: het koude weer doet onze lippen niet veel goeds. Gelukkig zijn er simpele huis-, tuin-en-keukenmiddeltjes die ervoor zorgen dat ze weer zacht worden en om te zoenen zijn.

Maak lekker je eigen brouwsels met de volgende ingrediënten.

1. Zoeter dan zoet
Een product dat we waarschijnlijk allemaal wel in huis hebben: honing. Het zoete plakkerige goedje kan ervoor zorgen dat je lippen weer heel snel zacht zullen aanvoelen. Je hoeft er maar een klein beetje van op te smeren.

2. Eigen middeltje maken
Blogster Anne Drake heeft een fijn middeltje gedeeld voor drie potjes eigen gemaakte lippenbalsem. Haal het volgende in huis: ongeraffineerde bijenwas, cacaoboter, kokosolie, wonderolie (voor de glans). Je hebt van alle ingrediënten 20 gram nodig, behalve van de wonderolie: zo'n drie theelepels. Doe de bijenwas, boter en kokosolie in een pannetje en verwarm deze au bain-marie totdat het gesmolten is. Doe vervolgens de olie erbij. Vul de helft van het gesmolten mengsel in een potje. Als het voor de helft gevuld en gestold is kan de tweede helft erbij.

3. Lekker scubje
Een goeie scrub kan niet ontbreken. Ook dat is heel makkelijk zelf thuis te maken. Je hebt de volgende dingen nodig: kristalsuiker, kokosolie en/of olijfolie. Pak een lepel kristalsuiker en doe er een beetje kokosolie bij. Of meng kristalsuiker met een beetje olijfolie. Smeer het op je lippen en spoel het daarna af met water. Hallo zachte lippen!

Bron: Het Laatste Nieuws/Anne Drake
Beeld: Hollandse Hoogte/Pexels

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in