Schraal, kloofjes en velletjes: het koude weer doet onze lippen niet veel goeds. Gelukkig zijn er simpele huis-, tuin-en-keukenmiddeltjes die ervoor zorgen dat ze weer zacht worden en om te zoenen zijn.

Maak lekker je eigen brouwsels met de volgende ingrediënten.

Article continues after the ad

1. Zoeter dan zoet
Een product dat we waarschijnlijk allemaal wel in huis hebben: honing. Het zoete plakkerige goedje kan ervoor zorgen dat je lippen weer heel snel zacht zullen aanvoelen. Je hoeft er maar een klein beetje van op te smeren.

2. Eigen middeltje maken
Blogster Anne Drake heeft een fijn middeltje gedeeld voor drie potjes eigen gemaakte lippenbalsem. Haal het volgende in huis: ongeraffineerde bijenwas, cacaoboter, kokosolie, wonderolie (voor de glans). Je hebt van alle ingrediënten 20 gram nodig, behalve van de wonderolie: zo'n drie theelepels. Doe de bijenwas, boter en kokosolie in een pannetje en verwarm deze au bain-marie totdat het gesmolten is. Doe vervolgens de olie erbij. Vul de helft van het gesmolten mengsel in een potje. Als het voor de helft gevuld en gestold is kan de tweede helft erbij.

3. Lekker scubje
Een goeie scrub kan niet ontbreken. Ook dat is heel makkelijk zelf thuis te maken. Je hebt de volgende dingen nodig: kristalsuiker, kokosolie en/of olijfolie. Pak een lepel kristalsuiker en doe er een beetje kokosolie bij. Of meng kristalsuiker met een beetje olijfolie. Smeer het op je lippen en spoel het daarna af met water. Hallo zachte lippen!

Bron: Het Laatste Nieuws/Anne Drake
Beeld: Hollandse Hoogte/Pexels