Ze sleepte een felbegeerd goud beeldje binnen (en gaf een prachtige speech), schittert binnenkort in het derde seizoen van The Crown én is ook nog eens te zien in Downton Abbey: Olivia Colman.

Een drukke vrouw wier carrière als een speer gaat.

Article continues after the ad

Geen cent te makken

Iets waar ze keihard voor heeft moeten werken, want niemand wilde haar als actrice hebben in het begin. “Ik wist als kind al wat ik later wilde doen: acteren. Ik ging voor niets meer, niets minde. Niemand kon mij dat idee uit het hoofd praten. Ook niet toen ik in de beginjaren van mijn carrière in bittere armoede leefde."

Geen werk

Olivia vervolgt: "Waarom ik geen cent had? Simpel, ik vond maar geen werk. De enige rollen die ik kreeg moest ik gratis doen. En dat deed ik ook. Die tijden zijn nu veranderd dus. Toen ze een hoofdrol kreeg in de Britse detectiveserie Broadchurch begon de 'acteerbal' te rollen.

Sporten

Nu gaat het haar voor de wind. Veel acteren is hard werken en dat vergt ook veel van je lijf, daar zorg Olivia daarom goed voor. Ze gaat vaak aan de slag met een personal trainer. Daarnaast houdt ze van lange wandelingen, zwemmen en fietsen. 

Bron: The Telegraph Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in