Vanaf je dertigste verandert je metabolisme, het wordt trager. Het is daarom lastiger om goed in shape te blijven, maar gelukkig zijn er verschillende tips om ervoor te zorgen dat fit blijft.

En die delen we graag met je.

Article continues after the ad

Krachtttraining

Ze komen van trainer - van verschillende beroemdheden (Cameron Diaz en Nederlands model Romee Strijd) - Kira Stokes. Allereerst is het goed om veel te bewegen, dat is logisch. Maar zegt Kira, mocht het lukken, probeer dan een paar keer per week aan krachttraining te doen. De overige dagen focus je op cardio (maak een flinke wandeling bijvoorbeeld)

Touwtje

Een andere goede vorm van cardio vindt Kira touwtjespringen. Kira: "Spring meermaals per dag drie à vijf minuten zodat je in totaal aan vijftien minuten per dag komt.”

Goede combinatie

Krachttraining en cardio dus. "Combineer HITT-training of intervaltrainingen met krachttraining. Gebruik gewichten of gebruik je eigen lichaamsgewicht in plaats van enkel te focussen op cardio. Je kunt geen gewicht verliezen als je de twee niet combineert. Bovendien zijn gewichten belangrijk voor een goede gezondheid van je botten", aldus de trainer.

Bron: Feeling/Health Magazine Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in