Matte make-up, opgestoken haar; het zijn een paar van de hot items in de beauty voor het najaar. Net als anti-lichtvervuiling voor je huid? Pardon? Ja echt. Blauw licht van je telefoon, computer of televisie is een van de boosdoeners. Zo wapen je je huid daartegen.

Er wordt steeds meer bekend over het effect van blauw licht (computer, tablet, mobiel) en luchtvervuiling op je huid. In combinatie met uv-straling en stress zouden deze High Pollution Factors (HPF) het huidverouderingsproces versnellen en pigmentverstoringen bevorderen.

Article continues after the ad

Nu is het wat onhandig om subiet te verhuizen naar het gebergte en wifi af te zweren, maar wat we wel kunnen doen, is: mobiel en andere schermen op de stand-geel licht zetten, alle dagen een SPF dragen (ook als het bewolkt is) en onze huidverzorging checken op ingrediënten die het ‘verdedigingsmechanisme’ zouden kunnen versterken, zoals retinol, vitamine C, resveratrol, vitamine B (niacinamide) en peptiden.

Zijn die niet verwerkt in je favoriete dagcrème, maar wil je wel de huid beter bewapenen, dan kun je ook ampullen of boosters eronder aanbrengen die een concentratie van antioxidanten bevatten (verkrijgbaar van Skinceuticals, Paula’s Choice, BABOR, Collistar).

Benieuwd naar alle 8 beautytrends van dit najaar? Je leest ze in Nouveau. Nu in de winkel!

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in