Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Sterker nog, er zijn een paar make-up valkuilen waar je echt rekening mee moet houden nu je iets ouder wordt.

Handig om te weten wat je beter niet kunt gebruiken na je veertigste, simpelweg omdat het minder flatteus kan uitpakken:

1. Glitters be gone

Blijf weg van glitteroogschaduw en ook van glinsterende bronspoeders. Het is allemaal leuk voor meisjes van achttien, maar doorgaans te carnavalesk voor een veertigplusser.

Onthoud sowieso dat elk glittertje of hoogglanseffect zowel op je wangen als ogen genadeloos alle plooitjes en kreukels in de spotlights zet. 

2. Verkeerd gemaskeerd

Met een intens dekkende, matterende foundation loop je al snel het risico op een maskerachtige finish. Een subtiele glow oogt altijd frisser dan een matte uitstraling, zeker als je last hebt van een droge huid.

Om een teint met pigmentvlekjes of roodheid te camoufleren, kun je dan beter color corrector concealers gebruiken, als eerste stap onder je foundation. Groen heft roodheid op, oranje verdoezelt pigmentatie en lila neemt een grauwsluier weg. 

3. Poeder loeder

Losse poeder is niet per se taboe, maar luistert heel nauw qua applicatie en kwaliteit. Als de poeder te droog of te sterk talgabsorberend is, kun je de aanwezigheid van lijntjes versterken.

Als de formule echter een verhelderende, hydraterende werking heeft, is ze wél geschikt voor de rijpere huid.

Zo kun je bijvoorbeeld grove poriën verkleinen: dep een compacte, ronde kwast in de poeder, klop af en ‘druk’ de haartjes dan in ronddraaiende bewegingen over je wangen.

Je vindt deze fijne poeders bij de luxemerken waaronder Sensai, Estée Lauder, Chanel, Clarins en La Prairie.  

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Maak je vakantielook compleet met beachwaves in je haar. Make-up artist Carmen Zomers legt je in een snelle video uit, hoe je dat doet.

Beauty by Carmen:

Meer beautyvideo's van Carmen bekijken? Dat kan op Margriet.nl

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Help je huid een handje herstellen van al die UV-stralen en luchtvervuiling die zorgt voor die vermaledijde lijntjes in je gezicht. Met deze 4 boosters zorg je voor optimale huidverzorging. 

1. Voortaan elke nacht nachtcrème gebruiken

Het liefst een met krachtige werkstoffen, zoals retinol. Medik8 heeft een derivaat ontwikkeld, retinaldehyde, dat nog sneller en sterker schijnt te werken.

Chrystal Retinal, als kuur voor extra versteviging, meer volume en minder lijntjes (vanaf € 79,95).

2. Anti-pollution skincare

Zeker als je in de stad woont. Luchtvervuiling is immers net zo’n boosdoener voor veroudering als uv-straling. Chanel heeft de D-Pollution Essentiel-spray, die je elk moment als extra buffer op je gezicht kunt verstuiven

(€ 57,-, exclusief via www.chanel.com).

3. Dagelijkse oogverzorging

Als je merkt dat je steeds meer concealer moet gebruiken om donkere kringen te verdoezelen, is het tijd voor een meer voedende oogcrème.

Ultimate Eye Cream van Olaz heeft een ontzwellende én kleurcorrigerende werking (€ 24,99).

4. Extra versteviging

Tegen je veertigste kunnen de eerste tekenen van verslapping optreden, bijvoorbeeld rond neus en mond.

Estée Lauder heeft voor die zones een serum ontwikkeld met het krachtige acetyl-hexapeptide-8: Perfectionist Pro Rapid Firm + Lift Treatment (€ 90,-).

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in