Die foundation die vroeger je beste vriend was, omdat 'ie het één en ander camoufleerde of die fantástische kleur lipstick die altijd een zekerheidje is in je handtas? Als je ouder wordt, wordt het tijd om afscheid te nemen van deze make-up gewoontes. Een oudere huid, vraagt om andere make-up:

1 – Te donkere lippenstift

Hoewel het een geliefde kleur is in de koudere tijd van het jaar, kun je dieprode lippenstift beter laten staan. Hoe ouder je wordt, hoe meer je lippen aan volume verliezen.

Door een donkere lippenstift te dragen, lijken je lippen nog dunner. Kies daarom voor een sheer of satin lipstick. Deze zijn glanzender en houden de lippen gehydrateerd. De stick is iets minder dekkend dan matte, waardoor je vriendelijker oogt. Een likje balsem over je lippenstift doet ook wonderen.

2 – De verkeerde foundation

Een foundation met volle dekking werkte bij jeugdpuistjes, maar doet nu weinig goed voor je huid. Het vele pigment absorbeert vocht, terwijl een oudere huid steeds droger wordt. Geen goede combinatie dus.

Probeer daarom een foundation die niet alleen dekt, maar ook hydrateert. Ingrediënten als peptiden of vitamine C werken in je voordeel, net zoals dagcrème toevoegen aan je foundation.

3 – Eyeliner, zowel onder als boven

Ook rondom je ogen moet je oppassen met teveel enthousiasme: je eyeliner of oogpotlood rondom je hele oog is iets te veel van het goede. Door zowel de onderkant als bovenkant te omlijnen lijken de ogen kleiner én benadruk je de donkere kringen onder je ogen.

Wanneer het onderste lijntje uitloopt, krijg je een vermoeide blik. Leg daarom alleen de nadruk aan de bovenkant. Breng de eyeliner aan langs de bovenste wimpers en maak de lijn aan de buitenkant iets breder. Zo krijgen jouw ogen een subtiele lift.

4 – Te lichte concealer

Donkere kringen kun je bedekken door concealer. Als de concealer te licht is, laat je de kringen nog meer opvallen én zie je er bleker uit. Een concealer is altijd goed als het één tint lichter is dan je huid.

Trek de concealer ook niet te ver door, maar breng het aan vanaf je binnenste ooghoeken tot de helft van je oog. Dep het geheel en verdoezel die donkere kringen.

5 – Te felle blush

Flink met de rouge aan de slag, omdat je huid er iets doffer uitziet? Dat is niet zo’n goed idee, omdat een felle blush je gezicht harder maakt.

Kies daarom voor een iets zachtere kleur. Een lichte/medium huid kan een rozige kleur kiezen en een donkere huid een bessenkleurtje. Breng dit lichtjes aan op je wangen en blend uit richting de slapen.

Bron: Skin

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Snotteren en jeukende ogen. Die ellendige hooikoorts speelt weer op. Wat kun je eraan doen? Nou gewoon, simpelweg een gin-tonic drinken. Dat lijkt ons geen straf! Hier lees je waarom juist die G&T je van je hooikoorts af helpt.

Waarom? Omdat dit drankje weinig histamine en sulfiet bevatten. Stoffen die wel flink aanwezig zijn in bijvoorbeeld bier en wijn. Die stoffen kunnen juist een allergische reactie veroorzaken. Een gin-tonic is dus een beter alternatief voor hooikoorts- en astmapatiënten.

Astma en hooikoorts

Deze gin-tonic tip komt overwaaien uit Groot-Brittanië. De Britse Astmastichting voerde een onderzoek uit naar welke drankjes de symptomen van astma versterken, en welke niet.

Want ja, astma en hooikoorts hebben overeenkomsten. Zo komt bij beide condities de stof histamine vrij bij een allergische reactie.

Santé

En wat bleek uit het onderzoek: maar liefst 64 procent gaf aan meer last van klachten te hebben bij bepaalde alcoholhoudende dranken: rode wijn, witte wijn, bier en cider. Niet bij gin-tonic dus. Een goede reden om er eentje te drinken op een mooie warme zomerse dag!

 

Voor mooie benen moet je ze door de blikken van mannen laten masseren, aldus Marlene Dietrich. Maar ze zelf wat aandacht geven, werkt ook. Dus als het weer is om te flaneren met je prachtige benen, kijk dan eerst hier even.

Na een lange winter ingepakt te hebben gezeten, gaan we nu onze benen weer laten zien. Zijn ze glad geschoren, goed gescrubd en mooi zongebruind?

Volg deze tips en je zomer begint nu al een beetje(zeker met de temperaturen van dit weekend).

Scrubben

Scrub de benen minstens eenmaal per week van top tot teen. Zo poets je het laagje opgehoopte, dode huidcellen richting doucheput en wordt de celvernieuwing gestimuleerd.

Exfoliëren maakt de huid zachter, gladder en bevordert het effect van bodyproducten. Een mix van geurende oliën en zoutkristallen is The Body Shop Secrets of the World Brazilian Cupuaçu Scrub-in-Oil. 

        Lees ook: Handig: 7 x zo geniet je langer van gladde benen

Ontharen

Hoe je de benen ook onthaart: maak ze gerust van hiel tot heup haarvrij. Het is een fabeltje dat je de haartjes op de dijbenen niet zou mogen verwijderen omdat ze dan sterker terug groeien.

Maak de huid vooraf goed vochtig en gebruik altijd een scheerproduct, zoals een mousse of olie. Het geeft minder kans op irritaties en de huid voelt nog zachter. Als je om de drie dagen scheert, voorkom je stoppels. 

Masseren met bodycrème

Trakteer je benen elke dag van hiel tot heup op een rijke bodycrème of voedende olie. Zo’n massage hoeft maar vijf minuten te duren: strijk met vlakke handen in drukkende, opwaartse bewegingen om meteen de bloedcirculatie te stimuleren. 

Alternatief

Alleen de suggestie geven van blote benen kan ook: Wolford heeft de dunste nude zomerpanty Naked 8 denier (in 6 tinten, ook stay-ups, € 18,- via www.wolfordshop-nl).