Die foundation die vroeger je beste vriend was, omdat 'ie het één en ander camoufleerde of die fantástische kleur lipstick die altijd een zekerheidje is in je handtas? Als je ouder wordt, wordt het tijd om afscheid te nemen van deze make-up gewoontes. Een oudere huid, vraagt om andere make-up:


1 – Te donkere lippenstift

Hoewel het een geliefde kleur is in de koudere tijd van het jaar, kun je dieprode lippenstift beter laten staan. Hoe ouder je wordt, hoe meer je lippen aan volume verliezen.

Door een donkere lippenstift te dragen, lijken je lippen nog dunner. Kies daarom voor een sheer of satin lipstick. Deze zijn glanzender en houden de lippen gehydrateerd. De stick is iets minder dekkend dan matte, waardoor je vriendelijker oogt. Een likje balsem over je lippenstift doet ook wonderen.


2 – De verkeerde foundation

Een foundation met volle dekking werkte bij jeugdpuistjes, maar doet nu weinig goed voor je huid. Het vele pigment absorbeert vocht, terwijl een oudere huid steeds droger wordt. Geen goede combinatie dus.

Probeer daarom een foundation die niet alleen dekt, maar ook hydrateert. Ingrediënten als peptiden of vitamine C werken in je voordeel, net zoals dagcrème toevoegen aan je foundation.


3 – Eyeliner, zowel onder als boven

Ook rondom je ogen moet je oppassen met teveel enthousiasme: je eyeliner of oogpotlood rondom je hele oog is iets te veel van het goede. Door zowel de onderkant als bovenkant te omlijnen lijken de ogen kleiner én benadruk je de donkere kringen onder je ogen.

Wanneer het onderste lijntje uitloopt, krijg je een vermoeide blik. Leg daarom alleen de nadruk aan de bovenkant. Breng de eyeliner aan langs de bovenste wimpers en maak de lijn aan de buitenkant iets breder. Zo krijgen jouw ogen een subtiele lift.

4 – Te lichte concealer

Donkere kringen kun je bedekken door concealer. Als de concealer te licht is, laat je de kringen nog meer opvallen én zie je er bleker uit. Een concealer is altijd goed als het één tint lichter is dan je huid.

Trek de concealer ook niet te ver door, maar breng het aan vanaf je binnenste ooghoeken tot de helft van je oog. Dep het geheel en verdoezel die donkere kringen.

5 – Te felle blush

Flink met de rouge aan de slag, omdat je huid er iets doffer uitziet? Dat is niet zo’n goed idee, omdat een felle blush je gezicht harder maakt.

Kies daarom voor een iets zachtere kleur. Een lichte/medium huid kan een rozige kleur kiezen en een donkere huid een bessenkleurtje. Breng dit lichtjes aan op je wangen en blend uit richting de slapen.

Bron: Skin

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Cellulite is erg vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Misschien heb je al cellulite crèmes, lotions, wraps, bindweefselmassages, lasers, coolsculpting, cryolipolyse of zelfs liposuctie geprobeerd. Maar welke cellulite behandeling geeft het gewenste resultaat?

Deze producten en methodes kunnen je helpen tegen huidverslapping of de effecten van gewichtsverandering, maar de cellulite verwijderen lukt hiermee helaas niet.

Oorzaak cellulite

Zolang de onderliggende oorzaak van cellulite niet wordt aangepakt zal de cellulite op billen of (boven)benen niet verminderen. Cellulite is zo’n veelvoorkomend probleem dat je bijna van geluk mag spreken als je er niet te mee te maken hebt.

We weten allemaal wel hoe een sinaasappelhuid eruit ziet maar hoe we ervan afkomen is een ander verhaal. Cellulite zelf is de onregelmatige structuur van het vetweefsel. Als je nog geen putjes hebt kun je door veel bewegen, masseren en smeren de putjes voorkomen.

Maar zodra je onregelmatigheden ziet, kun je boenen en sporten wat je wilt, maar dan lijkt echt niets meer te helpen.

Je moet het je zo voorstellen, door vetophopingen worden de bindweefselstrengen die aan de huid vast zitten naar beneden getrokken, waardoor er een kuiltje ontstaat. Het enige wat dan nog helpt, is die strengetjes doorsnijden waardoor de huid als het ware weer terug ‘plopt’.

Effectieve methode

De Cellfina-behandeling is helemaal op dat idee van het doorsnijden van de bindweefselstrengetjes gebaseerd. Artsen vinden een Cellfina-behandeling dan ook de enige effectieve methode.

Een vacuüm-handstuk trekt de huid strak en vervolgens worden de te strakke bindweefselstrengen, denk aan elastiekjes, met een klein mesje doorgesneden. De huid veert weer netjes terug en voilà: de putjes zijn verdwenen en het resultaat is gladde billen en benen.

Susan Hoffman (49) is nu vier weken geleden behandeld. Het echte resultaat ziet ze ongeveer drie maanden na de behandeling, als de zwelling en de blauwe plekken weg zijn, maar ze vindt het verschil na een maand al opmerkelijk:

"Ik sta er gewoon versteld van, echt waar. Mijn billen en benen zijn nu al heel mooi strak en glad. Ik kan me haast niet voorstellen dat het nog beter wordt. De eerste week was het behandelde gebied flink blauw en kon ik moeilijk zitten, maar daarna voelde ik er niks meer van."

Behandeling

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag afhankelijk van het aantal putjes en vindt plaats onder plaatselijke verdoving door een goed getrainde arts.

Meer informatie over Cellfina® en adressen van klinieken vind je hier: www.cellfina.nl

De prijs van een behandeling is afhankelijk van het aantal putjes en het te behandelen gebied (richtprijs vanaf € 2.500,-).

Facebook: CellfinaNL

Instagram: Cellfina_nl

Beeld: Cellfina en Pinterest