Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Schiaparelli: surrealistisch met streepjes

Elsa zelve is de muze voor zomer 2022. Sinds Daniel Rosenberry aan het hoofd van Schiaparelli staat, is dit het hipste merk du moment, mede met dank aan Lady Gaga, die er in uit te tekenen is. Elsa Schiaparelli (rechts) in London, 1931 (c) Getty Images Voor de ready-to-wear zomercollectie van 202...

Schiaparelli: surrealistisch met streepjes

Elsa zelve is de muze voor zomer 2022.

Sinds Daniel Rosenberry aan het hoofd van Schiaparelli staat, is dit het hipste merk du moment, mede met dank aan Lady Gaga, die er in uit te tekenen is.

Elsa Schiaparelli (rechts) in London, 1931 (c) Getty Images

Voor de ready-to-wear zomercollectie van 2020 – het is nog ver weg – nam Rosenberry oprichter Elsa Schiaparelli als muze: "Wie was ze thuis? Hoe was ze als ze wandelde met haar nichtjes Marisa en Berry Berenson? Hoe was Elsa als ze op vakantie was?"

Privé Elsa droeg geen surrealistische sieraden en had een zwak voor strepen en knitwear. Het levert een speelse collectie op, met cray-cray elementen die het helemaal Schiaparelli maken en een scheutje Salvador Dali.

Maar ook met verrassend draagbare stukken. Met het oog op volgend jaar zouden we zeggen: met een item in een stevige streep ben je helemaal up to date, kijk maar.   

Hier nog even de hele collectie. Stripes it is!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in