The look for less (statement oorbellen erbij, niets meer aan doen).

Catherine, de hertogin van Cambridge, was vandaag bij de onthulling van het National Windrush Monument in Londen...

...waar haar man prins William een speech gaf. Windrush verwijst naar het schip Empire Windrush dat op 22 juni 1948 in Londen aanmeerde. Aan boord waren 492 mensen uit Jamaica, Barbados en andere Caraïbische eilanden die toen nog een onderdeel vormden van het Britse rijk. Onder hen waren veel kinderen en ook oorlogsveteranen.

Article continues after the ad

Probleem is dat een aantal landen van oorsprong sindsdien onafhankelijk zijn geworden en dus niet langer Brits zijn, ook al zijn ze lid van het Gemenebest.

Een ander probleem is dat Binnenlandse Zaken al die jaren geen of weinig werk heeft gemaakt van het officieel erkennen van die mensen en dat veel archieven intussen vernietigd zijn.

Om die reden komen deze Britten en hun nakomelingen sinds 2012 vaak in de knel door strengere immigratiewetten. De verontwaardiging hierover is groot, niet alleen bij de Windrush Generatie, maar ook binnen alle politieke partijen. Het beeld moet onder andere meer bewustzijn over deze kwestie kweken. 

Kate droeg voor de onthulling een zomers wit pak van Alexander McQueen dat ze al even in de kast heeft...

...en daarmee zijn waarde als tijdloze klassieker al aardig heeft bewezen.

Erbij een paar statementoorbellen. Het gaat op de Florence oorhangers, geïnspireerd op het plafond van het Royal Opera House in Londen.

Ze zijn van Chalk Jewelry en ontworpen door architect Malaika Carr. De oorbellen zijn uitverkocht, maar aan een paar geometrische oorhangers valt vast wel te komen. Het pak kost omgerekend krap 3600 euro, we zochten de look for less voor je bij elkaar!

Wit pak H&M, blazer € 33, broek € 35

Wit pak Mango, blazer € 50, broek € 45

Blazer van Claudia Sträter € 250, broek € 170

LaDress blazer Halle € 329, broek € 199

Witte blazer van C&A € 60 Broek € 40

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in