Voorjaarsfeestje en zomerdromen in aantocht!

De samenwerkingen tussen H&M en een bekende designer zijn inmiddels legendarisch en die van dit voorjaar is vermoedelijk precies waar je naar verlangt.

Article continues after the ad

De Zweden zijn in zee gegaan met Ierse Simone Rocha, bekend om haar dromerige couture met veel parels, bloemen en borduursels: heel bijzonder en heel romantisch. "Ik hoop dat vrouwen zich vrouwelijk, sterk, cool, onvoorspelbaar en deel van een geheel voelen wanneer ze deze collectie dragen," zegt Rocha.

Naast een vrouwencollectie zijn er dit keer ook ontwerpen voor mannen en kinderen in de collectie – een first voor Rocha. 

De Ierse liet zich, mede dankzij haar Chinese roots, inspireren door tradities en ambachten uit Hong Kong Dat zie je aan de parelversieringen, wilde bloemen en strikken die de boventoon voeren. De blouses, trenchcoats en lichte jurken van tule zijn voorzien van kant, ruches of borduursels en zien er haast uit als een kunstwerk. En dat allemaal in het poëtische kleurenpalet dat Rocha zo typeert: crème, roze, rood en zwart. Met deze collectie viert ze ook het tienjarige jubileum van haar modehuis. "Daarom is het een eerbetoon aan mijn kenmerkende stijl en de invloeden die mij hebben gevormd," aldus Rocha via een statement van H&M.

Ook het vakmanschap en de kwaliteit van haar gewoonlijke designs zal in de collectie terugkomen. "Ik wilde mijn klanten niet tekortschieten," zegt Rocha in Vogue. "Een bedrijf zoals H&M heeft een veel grotere ecologische voetafdruk dan een merk als Simone Rocha. Duurzaamheid was dus een belangrijke factor. We hebben biokatoen gebruikt, gerecycleerd polyester en een nieuwe, composteerbare draad. Ik wil dat mijn kleren op geen enkele manier voelen als iets dat je zomaar weggooit. Eerder als iets dat je voor eeuwig wil dragen."  

De Simone Rocha x H&M collectie is vanaf donderdag 11 maart verkrijgbaar in de webshop van H&M of in H&M-winkels.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in