Wat te doen in deze gekke tijden thuis? Onze modekenner Anita weet het wel: zij vindt de weg naar virtuele modetentoonstellingen en coutureshows. "Zoveel leuker dan de zoveelste feelgood serie!"

Anita: "Bijna elke avond zit ik nu voor de buis, een beetje zoals mijn ouders dat in de jaren zeventig ook deden. Nu ik al mijn favoriete series al gezien heb, ben ik nu overgestapt naar documentaires, en ik wist niet dat ik dat zoveel leuker zou vinden dan een serie. Ik tip je deze twee toppers.

Christian Dior —  Designer of Dreams

Vorig jaar reisde ik nog af naar Londen naar het Victoria & Albert-museum speciaal voor de Christian Dior-tentoonstelling. Adembenemend mooi was het, en ook in no time uitverkocht. Zittend op een bankje in het museum vroeg ik mij af waarom deze tentoonstelling nu zoveel mooier was dan andere modetentoonstellingen. Natuurlijk omdat ik dol ben op mode, maar het was meer dan dat. De expositie was sprookjesachtig mooi ingericht en dat gecombineerd met de handgemaakte couturestukken maakte het tot een echte belevenis.

Article continues after the ad

De tentoonstelling van Christian Dior in Parijs (van 5 juli 2017 t/m 7 januari 2018) schijnt nog mooier te zijn geweest. En van die tentoonstelling staat nu een documentaire op YouTube (zie hieronder). Ik droom weg bij de prachtigste archieffoto's, iconische haute couture, schetsen van Christian en het rariteitenkabinet van alle door de jaren heen verzamelde objecten.

Gabrielle Chanel — The Sublime Haute Couture From Virginie Viard

Geniet je net als ik enorm van modevideo's, kijk dan vooral ook nog even naar de haute couture-show van Chanel. In deze video is het Grand Palais in Parijs voor een paar dagen omgetoverd tot een prachtige tuin. Geïnspireerd op de tuinen van Versailles. Ongelofelijk als je ziet dat tijd nog moeite worden gespaard voor deze uitzonderlijk mooie show."

Veel kijkplezier!

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!