Niemand doet de rode loper look thuis zo overtuigend als Beyoncé
Niemand doet de rode loper look thuis zo overtuigend als Beyoncé

Veel stylisten denken van wel.

Zowel de Tony's (de Amerikaanse theaterprijzen) als de Emmy's (tv-prijzen) zijn dit jaar online award shows. Geen zaal vol mensen, geen dansoptredens, geen rode lopers. Dat laatste is best een probleem voor celebs die zichzelf moeten promoten in een business die toch al op een pijnlijk laag pitje draait.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) op

What to do? Veel celebs wenden zich tot Instagram om daar van top tot teen in groot gala te poseren in hun eigen huis. Modehuizen blij, celebs beeldig in beeld, win-win situatie?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tracee Ellis Ross (@traceeellisross) op

"Instagram is de nieuwe rode loper," beaamt stylist Micaela Erlanger, die voor de digitale ceremonie van de Emmy Awards actrices Meryl Streep en  Lupita Nyong’o kleedt. "Voorlopig althans. Ik weet niet wat de toekomst zal brengen en ik kan me voorstellen dat mensen er naar uitkijken om weer persoonlijk aanwezig te zijn, maar de nadruk ligt nu toch vooral op wat op afstand en digitaal mogelijk is."

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian West (@kimkardashian) op

Hoewel anderen twijfelen of Instagram een volwaardig alternatief is voor het modecircus in Hollywood waarin miljoenen rondgaan ('Alsof iedereen thuis een goede stylist kan zijn')...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna) op

... is de consensus dat het in ieder geval op dit moment allemaal op Instagram gebeurt.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door David Thomas (@davethomasstyle) op

"Er is een publiek dat snakt naar glamour," zegt David Thomas die tijdens de pandemie gewoon is blijven werken voor John Legend (hier in 'quarantine-relaxed' Celine met Sperry schoenen). "De rode loper mag dan nu even niet meer bestaan, mensen snakken naar iets vertrouwds en ik denk dat je mooi aankleden een gevoel van hoop en iets van normaliteit geeft."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jennifer Lopez (@jlo) op

Op de glam-kiekjes-thuis mist de sfeer en het flitslicht van de klassieke rode loper, maar deze aanpak geeft celebs wel ultieme controle over hoe ze in beeld komen. Soms is pijnlijk duidelijk dat ze beter naar het advies van hun stylist zouden kunnen luisteren...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kylie 🤍 (@kyliejenner) op

...en soms is balans een dingetje: kan het 't publiek werkelijk iets schelen wat een celeb draagt in een jaar met een pandemie, werkeloosheid, verkiezingen, bosbranden, orkanen en protesten?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

In the yard, in my @PUMA unity shoes clearly 😊

Een bericht gedeeld door Selena Gomez (@selenagomez) op

De meeste sterren proberen het dan ook vrij low-key te houden, maar er moeten natuurlijk wel schnabbels gepromoot worden. Dus zat Selena Gomez gewoon in het gras met haar nieuwe Puma's…

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid) op

…en deed Bella Hadid een poging zelf haar Tank Air jurk, groene Staud-jas en zonnebril van Fenty te pitchen met behulp van een bosje gerbera's, een doos rozen en een ongemakkelijke pose. Don't give up your dayjob, dear.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in