Klassieke Argyle (WoolOversLondon € 49)
Klassieke Argyle (WoolOversLondon € 49)

De stijl past uitstekend in de trend van het Nieuwe Netjes.

Het is vandaag Argyle Day, met dank aan het enthousiasme van de Schotten voor all things met een ruitje. Argyle is een ruitpatroon dat bestaat uit lozenges, beter bekend als wiebertjes. De meeste patronen bestaan uit overlappende motieven, waardoor een gevoel van driedimensionaliteit en beweging ontstaat.

De ruit stamt af van de tartan van de Schotse Campbell clan, afkomstig uit Argyll in het westen van Schotland en wordt al sinds de 17de eeuw gebruikt voor kilts, dekens en sokken. Na WOI werd het een populair motief voor chique vrijetijdskleding. Nouveau viert het met een selectie wiebertjes die je lekker warm houden.

Article continues after the ad

Pringle of Scotland grossiert in het motief, in een mate dat Argyle en Pringle wel eens door elkaar worden gebruikt om de ruit aan te duiden. Deze trui is van kasjmier (Pringle of Scotland € 779)  

Zijden blouse met strik van Gucci in een iets speelsere wieber (Net-a-porter € 1300)

Lekkere grote sjaal met Argyle ruit (Sylver € 42)

Gebreide rok van lamswol met enkele Argyle banen (Pringle of Scotland € 779)  

Trui Ingrid van Preen by Thornton Bregazzi (Net-a-porter € 312)

YAS trui met roze, blauwe en gele lozenges (About You € 60)

Klassieke ruiterkousen met Argyle ruit (Harry's Horse € 7,95 per paar – ook leuk in een enkellaars in plaats van een rijlaars)

Speelse wieber van Prada (Matches Fashion € 750)

Openingsfoto (c) WoolOversLondon 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in