Cardi B ruide dit jaar de hele loper van het Met Gala onder
Cardi B ruide dit jaar de hele loper van het Met Gala onder

Anna Wintour maakt het haar gasten niet makkelijk.  

Celebs zijn al druk bezig hun mooie hoofdjes te breken over wat ze in vredesnaam eens aan moeten trekken naar het Met Gala, om volgend jaar een beetje op te kunnen vallen op het leukste fashion feest van het jaar.

Het Metropolitan Museum of Art in New York bestaat in 2020 precies 150 jaar. Dat wordt ook gevierd in de jaarlijkse modetentoonstelling waaraan het Met Gala gekoppeld is. Dit jaar is het thema ‘About Time: Fashion and Duration’ en wordt zwarte kleding getoond van 1870 tot nu, om te laten zien hoe mode moderniseert en innoveert. Die tijdlijn wordt onderbroken met hier en daar witte kledingstukken die niet bij het tijdperk horen, maar wel bij het silhouet aansluiten. Iets zegt ons dat deze Pierre Cardin wel eens zou kunnen opduiken. 

Article continues after the ad

Het thema is geïnspireerd op de tijdreisfilm Orlando uit 1992. "Er zit een prachtige scène in de film," aldus Andrew Bolton van The Costume Institute. "Daarin zien we hoe Tilda Swinton als een 18e-eeuwse vrouw in een robe à la Francaise door een doolhof in rent, en terwijl ze rent, veranderen haar kleren in een 19e-eeuwse jurk uit Engeland. Dat is waar het idee vandaan komt."

Co-hosts van het 72ste Gala waarover Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour de leiding heeft zijn Meryl Streep, Emma Stone, Franse ontwerper Nicolas Ghesquière en Hamilton-componist Lin-Manuel Miranda.  

Levert dit nu een volledig monochrome rode loper op bij het Gala op? Reken in ieder geval op een hoog zwart-wit gehalte, van Marie-Antoinette tot punk. Lady Gaga komt vast als klok (zoals het model op de themafoto), maar gasten kunnen ook kiezen voor iets tijdloos of juist voor iets uit een specifiek jaar. Wie slim is, recycled iets, want duurzaamheid is ook een hot item. Wat het misschien wel extra moeilijk maakt om een beetje origineel uit de hoek te komen.

De tentoonstelling zal op 7 mei 2020 feestelijk worden geopend en te zien zijn tot 7 september. Het Gala valt altijd op de eerste maandag in mei: 7 mei 2020, dus.

Foto's (c) ANP, Met Museum

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in