(c) The Lilly Library in Indiana
(c) The Lilly Library in Indiana

En de rok van de 'snappy dresser' kost 14.800 euro.

Sylvia Plath (1932-1963) werd bekend als poëet en schrijver van buitengewoon persoonlijk werk, dat sterk werd gekleurd door de depressies waaraan ze een groot deel van haar volwassen leven leed.

(c) Getty Images

Article continues after the ad

Ze was ook een 'snappy dresser' en een van haar kledingstukken – een klassieke kilt -  is nu te koop. Ze droeg de kilt tijdens haar studie aan Smith College, haar naam staat er nog in.

"De rok vertegenwoordigt Plath en haar persoonlijkheid op elke denkbare manier," zelf Allison Devers, eigenaar van boekwinkel The Second Shelf én de kilt. "Haar strijd van binnen, haar inner kunstmonster, afgedekt met de meest keurige, op het stijve af kleding."

"Ze droeg dingen die tijdloos waren en selecteerde ze met bijna obsessief oog voor kwaliteit en duurzaamheid. Wat betreft mode was ze niet vooruitstrevend, in tegenstelling tot haar werk. Maar ze straalde stijl uit en had een prima oog voor items die nooit uit de mode raken."

De kilt is te koop bij The Second Shelf

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in